Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saadet Partisi ile AK Parti ittifak yapacak mı? Başbakan Davutoğlu yanıtladı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geçici hükümeti kurma görevini alan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık'ta gazetecilere yaptığı açıklamada "Saadet ve BBP ile ittifak iddiları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

        Başbakan Davutoğlu, "Teklif ya da görüşme süresi olursa değerlendiririz. Ama şu anda böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

        Davutoğlu, konuşmasında ayrıca şunları söyledi;

        "MİLLETİMİZE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

        "Milletimize çağrıda bulunmak istiyorum. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Anayasal çizgiyi kararlılıkla işleteceğiz. Şer odaklarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Terörle mücadele dahil olmak üzere yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz. Millet ne derse o olur.Liderlere yaptığım çağrı seçime giderken ülkenin gereksiz siyasi gerginliklere izin vermeden her an her yerde görüşme çağrısıdır. Biz düşman, hasım değiliz. Bir hasım gibi birbirimize bakmayalım. Üretilecek çözümleri birlikte üretelim. Tekrar bloklaşma çabalarına girmek, ülkemizin geleceği bağlamında sorumsuzca bir davranıştır. Liderlerle oturup konuşalım, çözüm üretelim.

        "ÇAĞRIDA BULUNMAZSAM BAKANLIKLAR BOŞ KALIR"

        Ben çağrıda bulunmazsam 7 veya 9 bakanlık boş kalır. Liderleri by-pass etmek gibi bir niyet yok. Teklifi partilere götürmek bir zarurettir. "Telefonları kapatırız" ifadesi söylenmeseydi dün son bir telefon görüşmesi yapma kanaatindeydim. Ahlaksız teklif benzetmesi vekillere hakaret. Tek tek öz geçmişlere baktım, bir değerlendirme yapmaya çalıştım.

        "EN YAKIN ARKADAŞLARIM BİLE BU İSİMLERİ BİLMİYOR"

        En yakın arkadaşlarım bile bu isimleri bilmiyor. Bu isimler bende mahfuzdur. Meclis Başkanımızdan oran gelir gelmez. Önce diğer partilerden teklif, isim ve evetleri bilmem lazım en son AK Parti'yi düşünüyorum. Ona göre Bakanlar Kurulu'nda dağılım yapacağım. 550 vekilin öz geçmişlerine tek tek baktım. Son 1-2 gündür özgeçmişler üzerinde çalışıyorum. Kabine konusunda kafamda bir resim var.

        GEÇİCİ BAKANLAR KURULU'NUN PROFİLİ NASIL OLACAK?

        Bunlar tek tek görevlendirmeler olduğu için kişilerin o görevi ifa edebilme açısından bir değerlendirmenin daha doğru olduğu kanaatindeyim. Devlet tecrübesi ya da sivil toplum tecrübesi benim için önemli hususlar. Bakanlık teklifi yaparken parti dengelerini gözetmeyeceğim. Ben doğru kişiyi doğru yerde değerlendirebilmek için teklifimi yaparım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ