Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: Yüzde 50 oy alsak bile koalisyona gideceğiz

        Gökhan ARTAN / HABERTÜRK

        Viyana'ya giden Demirtaş Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamada bulundu. HDP eşbaşkanı seçim hükümetine girecek parti üyelerine ilişkin soruya "Biliyorsunuz bu konuda Sayın Başbakan'ın bir çalışma yürütmesi lazım. Bugün yarın çalışmasını bitirecek. Geçici kabinede görev alacak HDP'li bakan arkadaşlarımız da Türkiye halkının çıkarı neyse ona uygun bir hizmet üretecekler. Acil ihtiyacımız nedir? Barıştır. Birlikte yaşama duygusunun güçlenmesidir. Adalettir. Seçim güvenliğidir. Bunların hepsini sağlamak üzere kabinede arkadaşlarımız görev alacaklar. İki eşbaşkan dışında 78 milletvekilimiz kabinede görev almaya hazırdır" yanıtını verdi.

        Demirtaş, yaptığı barış çağrısına yönelik tepkileri de şu ifadelerle değerlendirdi: "Bunlar sadece kişisel görüşlerimiz, çağrılarımız değil. Türkiye toplumu barış istiyor. Yapılan barış çağrılarına, şehit cenazelerindeki isyanlara, maalesef Ankara'dan aklıselim bir cevap gelmiyor. 'Sonuna kadar evlatlarımızı feda edeceğiz, savaşı sürdüreceğiz' cevapları geliyor. Fakat biz yine de barış çağrılarımızı sürdüreceğiz. Çünkü Kandil açıklama yaptı, 'Biz müzakereye karşılıklı ateş kese hazırız. Biz sorunu konuşarak çözmeye hazırız. Biz zaten Dolmabahçe mutabakatına bağlıyız' dedi. Fakat Ankara'dan savaş tam tamları dışında bir mesaj çıkmadı. Ankara sesimizi duyana kadar, Saray barış sesini duyana kadar sesimizi yükseltmeliyiz."

        "YÜZDE 50 OY ALSAK BİLE KOALİSYONA GİDECEĞİZ"

        Selahattin Demirtaş seçimde yüzde 50 oy alsalar bile koalisyona gideceklerini yineleyerek "Türkiye, kutuplaşmayı durduracak gerilimi tansiyonu düşürecek bir koalisyonla yoluna devam etseydi her şey daha iyi olabilirdi fakat tek başına iktidar olamamak birileri açısından felaket gibi görünüyor. Bu doğru bir yaklaşım değil" dedi.

        SEÇİM STARTI VİYANA'DA

        Viyana'da Avusturya Cumhurbaşkanı ile de bir araya geleceklerini söyleyen Selahattin Demirtaş, seçim startını da Viyana'da vereceklerini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ