Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı...

        30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şeref tribününden ilk kez halka seslendi.

        Erdoğan konuşmasında "Sevgili vatandaşlarım, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli mensupları, kıymetli misafirler, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. 93. yıldönümüne ulaştığımız bu büyük zaferin sevincini bizlere yaşatan ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'mızı yöneten gazi meclisimizin tüm üyelerini bir kez daha saygı ile yad ediyorum.Malazgirt’ten gönümüze kadar bu toprakların bizlere vatan olması için mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan gazilik şerefini kazanan tüm askerlerimizi, ecdadımızı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Balkanları, Kuzey Afrika’yı, Ortadoğu’yu kaybettiğimizde son sığınağımız yine Anadolu ve Trakya topraklarıydı. Çanakkale’de çeyrek milyon kayıpla toprağa diktiğimiz bağımsızlık fidanı 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da kök salmış, Cumhuriyetin ilanı ile genç bir çınar olarak göğe doğru yükselmeye başlamıştır. Hamdolsun bugün artık Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümü için kendimize yeni ve büyük hedefler belirleyebilecek bir güce, olgunluğa eriştik. Bu topraklardaki devlet geleneğimiz 1071 Malazgirt Zaferi’ne ve hemen ardından kurulan 1075 Anadolu Selçuklu Devleti’ne kadar uzanır. Cumhuriyetimiz işte bu köklü devlet geleneğinin en genç temsilcisidir. Milletimiz gibi devletimiz de nevzuhur değildir, köksüz değildir. Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti ile kesintisiz bir devamlılığa sahip olan süreçte, istiklal ve istikbal mücadelemiz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecektir. Bin yıldır bu coğrafyada nice zaferler kazanmış ve hain emelleri akamete uğratmış olan milletimiz bugün yaşadığımız sıkıntılarında üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir. Biz işte bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz dün olduğu gibi bugün de kara, hava ve deniz unsurlarıyla maziden atiye giden bağımsızlık mücadelemizin teminatıdır. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmet ve hürmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun." dedi.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE KEMAL KILIÇDAROĞLU ARASINDA DİKKAT ÇEKEN DİYALOG

        Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun renkli sohbeti dikkat çekti. İkilinin gülerek yaptığı sohbet esnasında Davutoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na cep telefonunda bir şey göstermesi kameralara yansıdı. Davutoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na telefondan ne gösterdiği bilinmezken, Davutoğlu daha sonra telefonu Sare Davutoğlu'na verdi. Sare Davutoğlu ise telefonu çantasına koydu.

        İLK TÖREN ANITKABİR'DE YAPILDI

        30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

        Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, yüksek yargı kurumu başkanları, Geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

        Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Aziz Atatürk;

        Büyük Zafer'in 93. yıl dönümüne ulaştığımız bugün, bizlere emanetin olan cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Büyük Zafer'de ve o güne kadar geçen süreçte inancı ve iradesiyle tarihi bir mücadele veren Zat-ı Ali'niz başta olmak üzere Büyük Millet Meclisi mensupları ile erinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

        Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor.

        Ruhun şad olsun. "

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ