Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Öztürk Yılmaz, Habertürk'e konuştu

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        Musul Konsolosu olduğu dönemde konsolosluk çalışanları ve ailesiyle birlikte IŞİD tarafından kaçırılan ve 101 gün sonra serbest bırakılan Türkiye’nin Tacikistan Büyükelçisi Öztürk Yılmaz, görevinden istifa ederek CHP’den Ardahan Milletvekili aday adaylığı başvurunda bulundu.

        HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Yılmaz, siyasete atılma fikrinin çocukluğundan beri olduğunu kaydederek, “20 yılım geçti bürokraside, kritik görevlerim oldu ve en ağır ortamlarda çalıştım. Savaşın olduğu ortamda 2 yıl ayakta kalmaya çalıştım. Bazı değerleri savundum, bunları hiçbir zaman bürokrasideki yaşantımda bu açıklıkla paylaşmadım. İç dünyamız ve değerlerimizle ilgiliydi. Böyle olunca bir noktaya geliyorsun. Ülkedeki genel durum ve bu yaşadıklarım beni bu noktaya taşıdı” dedi.

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine aday adayı olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu, o parti bu parti meselesi değil, Türkiye meselesi. Yaşadıklarımız çok ağır şeyler. Bana daha seçilebilir bir yer verseler de Ardahan’ı seçerdim. Türkiye’nin doğusu da yurt. O dağlarda 2 yıl çobanlık yaptım. O dağlara bakınca gözlerim dolar. Orada bütün partilerin sesi olmak istiyorum, çünkü partilerüstü bir durum var orada” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ