Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de çatışma: 1 şehit, 2 asker yaralı

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü yakınlarında hendek kazan PKK'lılara müdahale eden güvenlik güçlerine teröristler ateş açtı. Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çatışma sonrası bölgede hava operasyonu başlatıldı.

        Tekeli Köyü'ne bağlı Üstünağaç ile Çalışkanlar mezrası arasında bulunan alanda hendek kazarak köy yolunu ulaşıma kapatan PKK'lılara yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada henüz kimliği açıklanmayan 1 asker şehit olurken 2 asker yaralandı.

        ŞEMDİNLİ'DE HAVA DESTEKLİ OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada bir askerin şehit edilmesinin ardından bölgede hava destekli operasyonlar devam ediyor.

        Yaşanan çatışmanın ardından bölgeye ilk etapta savaş uçakları ile Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan özel eğitimli komando birlikleri sevk edildi. Yüksekova'dan kobra tipi taarruz helikopterleri ise Goman Dağı eteklerini bombalıyor. Tekeli 2. Sınır Piyade Taburu ve Şemdinli 3. Dağ Taktik Komutanlığı topçu birlikleri ise insansız hava araçlarının belirlemiş olduğu hedefleri vuruyor.

        TSK'DAN AÇIKLAMA: BÖLGEYE İKİ ADET F-16 SEVK EDİLDİ, HAVA OPERASYONU BAŞLATILDI

        Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

        "2 Eylül 2015 tarihinde saat 07.05'de Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli yolunda yol araması yapan unsurlarımızı himaye etmek maksadıyla operasyon icra eden birliklerimize, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman iki silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar, derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye iki adet F-16 uçağı sevk edilmiş olup, bölücü terör örgütüne ait Doçka mevziileri imha edilmiştir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler ile operasyonlara devam edilmektedir."

        ŞEHİDİN EVİNDE YAS VAR

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının saldırısının ardından çıkan çatışmadaşehitdüşen sözleşmeli piyade er Batıkan Avcı'nın (24), Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Taşburun köyündeki babaevinde yas var.

        Narman'a 26 kilometre uzaklıktaki Taşburun köyünde oturanşehitailesine acı haberi Narman Kaymakamı Murat Eren verdi.

        Oğlununşehitolduğunu öğrenen anne Meleha ve baba Köksal Avcı ile şehidin kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı.

        Acı haberin ardından güçlükle ayakta duranşehitbabası Köksal, "İçim yanıyor. Bu nasıl bir acıdır Allah'ım, oy benim yavrum, oy" diyerek ağıt yaktı. Fenalık geçiren aile fertlerine, sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.

        ŞEHİT AİLESİNİ KÖYLÜLER YALNIZ BIRAKMADI

        Haberinin duyulmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Köylülerşehitailesini yalnız bırakmayarak acılarına ortak oldu.

        Şehitbabası Köksal, yaptığı açıklamada, oğluyla son olarak 2 gün önce telefonla görüştüğünü ve kendisine, "görevi başında ve durumunun iyi olduğunu" söylediğini dile getirerek, "Vatan sağolsun, Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

        Şehidin teyzesi Gülşah Doğan ise elinde tuttuğu şehidin fotoğrafıyla yeğeninin en son Ramazan Bayramı'nda ziyaretlerine geldiğini belirterek gözyaşı döktü.

        Bu arada Van'da düzenlenen törenin ardından Erzurum'a gönderilenşehitpiyade er Batıkan Avcı'nın cenazesinin yarın öğle namazından sonra Narman ilçesinde düzenlenecek törenin ardından köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi.

        DHA/İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ