Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari'de teröristler Nurettin Toktamış ve oğlunu kaçırdı

        Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi’nde önceki gün, AK Parti üyesi Nurettin Toktamış’ın beldedeki evine giden bir grup PKK’lı terörist, Nurettin Toktamış’ın oğlu Cevat Toktamış’ı yanlarına alarak beldeden ayrıldı.

        Annenin jandarmaya haber vermesinden bir gün sonra dün gece yine beldeye giden PKK’lılar, bu kez de Nurettin Toktamış’ı yanlarında götürdü. Güvenlik güçleri, baba-oğulu kurtarmak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatırken, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasından olayla ilgili açıklama yaptı, duygularını paylaştı.

        KAYMAKAM ÇENET: BU MU SİYASET?

        Kaymakam Çenet, şu yazıyı paylaştı: “Onurlu siyasetten bahsedenler, ben soruyorum: Bu mudur onurlu siyaset? Tehditle şantajla insanları ille bir partiye zorla oy mu verdirmektir? Kendi insanını sırf benim gibi düşünmüyor diye dağa mı kaldırmaktır? Peki bu siyasetse o zaman hukuk ve demokrasi nedir? Demokrasi buysa neden insanlar oy veriyor o zaman? Nasıl olsa siz herkes adına karar veriyorsunuz. Üzüldüğüm şu ki, bunu yapanlar dün Saddam’ın Halepçe’de zulmünden kaçıp da bizim kapımızı açtığımız insanlar.”

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ