Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Periscope'ta tecavüzün görüntüsü ortaya çıktı

        GÖKHAN ARTAN / GAZETE HABERTÜRK

        Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapma imkânı tanıyan ‘Periscope’taki tecavüzün görüntüsü ortaya çıktı. Canlı yayın tecavüze ait görüntünün, duruma tepki gösteren takipçiler tarafından ihbar amaçlı kaydedildiği öğrenildi.

        Görüntülerde baygın halde çırılçıplak yatan kadına tecavüz eden erkeğin yüzü de net olarak görülüyor. Ortaya çıkan görüntü başka bir erkek tarafından çekiliyor. Görüntüleri yayan ve takipçi sayısı artan @Azeriii adlı kullanıcı ise sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabını sildi. Ancak çok sayıda takipçi tecavüzcünün isim, adres ve işyeri bilgilerini yine sosyal medya üzerinden paylaştı. Bir süre sonra bu bilgiler de silindi.

        FİLTRELEME YAPILAMIYOR

        Periscope’ta son dönemlerde cinsel yayınların artışı dikkat çekerken bu nedenle yakın zamanda bazı ülkeler tarafından uygulamaya yasak getirilebileceği iddia edildi. Periscope üzerinden yapılan terör ve şiddet içerikli yayınlar da giderek artış gösteriyor. Periscope’un fazla kitleye ulaşması ve herhangi bir filtreleme veya şikâyetle yayını kesememesi, her kesimden insanın yayında bulunabileceği bir platforma dönmesine yol açıyor. Periscope bu nedenlerle yoğun olarak eleştiri alıyor. Persicope’un tartışılan bir diğer yanı da telif haklarının çiğnendiği yönünde. Son olarak yayın hakkı bir kuruluşta olan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk takımları arasında oynanan mücadele de Persicope’tan onlarca kişi tarafından ücretsiz yayınlandı. Herkesin istediği görüntüyü canlı yayınla tüm dünyaya açabilmesi, özellikle denetim konusunda büyük zorluk oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ