Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de protesto yürüyüşüne katılan 1 kişi tutuklandı

        Neşet DİŞKAYA / İZMİR

        Dağlıca ve Iğdır'da askere ve polise yapılan saldırı sonrası İzmir'in Bergama ilçesinde toplanan kalabalığı Kürt vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelere yönlendirmek istediği ileri sürülen Türk Bayrağı ve Atatürk posteri bulunan otomobil, polis tarafından durduruldu. Araçta ve otomobilde bulunan B.P.'nin evinde arama yapan ekipler terör örgütü PKK bayrakları, "Kürdistan" yazılı pankartlar, bileklikler ve baş bandları, IŞİD kimlikleri, "Şam Ordusu'na Katıl" yazılı kupür, kuru sıkı tabanca, polis telsizi, kelepçe ve 4 adet taşınabilir bellek bulundu. B.P. tutuklanırken, yanındaki kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İzmir'in Bergama ilçesinde kalabalık bir grup, Dağlıca'dan şehit haberlerinin gelmesi üzerine geçitiğimiz pazartesi günü yürüyüş düzenledi.

        HDP İlçe Başkanlığı'na kapısını kırıp giren grup, HDP bayraklarını söküp yaktı. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerinin uyarısa grup dağıldı. Bir gün sonra Iğdır'da polislerin de şehit düşmesi üzerine protestolar sürdü. Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoylar oluşturan vatandaşlar terör örgütüne lanet yağdırdı. Konvoy Kürt vatandaşların yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi Sekiz Evler mevkisine geldiğinde iddiaya göre havaya ateş edildi. İhbar üzerine mahalleye jandarma ile TOMA destekli çevik kuvvet ve yunus ekipleri sevk edildi. Konvoyun mahalleden geçişine izin vermeyen güvenlik güçleri, Cumhuriyet Mahallesi'ne yönlendirdi. Bu mahallede herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için polis, girişte önlem aldı.

        TÜRK BAYRAKLI, ATATÜRK POSTERLİ OTOMOBİL DURDURULDU

        Yaklaşık 4 gündür Bergama'da süren olaylarla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü yoğun önlemler alırken, olaylara neden olan kişilerin yakalanması için güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İncelemede, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asılı bir otomobilin, kalabalık grubu sürekli yönlendirdiği ve Kürt vatandaşların yoğun olduğu bölgeye doğru yönlendirmek istediği belirlendi. Bunun üzerine ekipler otomobili durdurup içindeki 19 yaşındaki B.P. ile 37 yaşındaki A.Ç. isimli kadını gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısından alınan izinle de otomobilde arama yapıldı.

        POLİS TELSİZİ, KELEPÇE, PKK BAYRAĞI VE IŞİD KİMLİĞİ ÇIKTI

        Otomobilde 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet şarjör, 25 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 89 gram uyuşturucu, bir adet "Şam Ordusuna Katıl" yazılı kupür, 2 adet gözaltına alınan B.P.'nin fotoğrafı bulunan IŞİD kimliği, 1 adet sarı-kırmızı-yeşil renklerde boncuk tespih ele geçirildi. B.P.'nin Bergama'daki evinde yapılan aramada ise, 1 adet telsiz, siyah renkli kar maskesi, 3 adet Kürdistan yazılı bant, 4 adet sarı-kırmızı-yeşil renkli örme ip, 1 adet aynı renklerde bileklik, 4 adet Kürdistan yazılı baş bandı, PKK terör örgütü bayrağı, 2 adet sarı-kırmızı-yeşil renkli poşu, 1 adet plastik branda üzerine basılmış PKK/KCK terör örgütünün bayrağı bulundu. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen B.P. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı, A.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıld

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ