Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Emniyete 106 yeni dedektör köpek

        Mustafa TÜRK / ANKARA

        Köpeklere 8 haftalık yoğunlaştırılmış eğitim programları uygulandı. Köpek Eğitim Merkezi’ne alınan yeni 106 köpeğe narkotik dedektör eğitimi, bomba arama eğitimi, şehiriçi iz takip eğitimi verildi. Yeni yetiştirilen köpeklerle birlikte Emniyet Teşkilatı’nın eğitimli köpek sayısı 289’a yükseldi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre uyuşturucu madde ve sahte banknot aramada 143, kaçak çay ve tütün aramada 7, silah ve mühimmat aramada 2, asayiş ve devriyede 51, bomba aramada 66, ceset aramada 4, özel operasyonlar için 9 ve şehiriçi iz takip için 7 köpek kullanılıyor.

        Emniyet, Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (FRONTEX) tarafından düzenlenen dedektör köpek eğitim programlarına dahil oldu.

        FRONTEX tarafından düzenlenen ve 4 farklı ülkede 5 aşamalı olarak gerçekleştirilen dedektör köpek eğitim programına katılan bir personel, uzman köpek eğitmeni olarak sertifikalandırıldı.

        ULUSLARARASI YARIŞMADA İKİNCİLİK

        Emniyet Genel Müdürlüğü, yetiştirdiği dedektör köpeklerle uluslararası yarışmalara da katıldı. Balkan Polis Görev Köpekleri Şampiyonası kapsamında geçen yıl Romanya’nın Sibiu kentinde düzenlenen yarışmada 30 köpek mücadele etti.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli bomba uzmanı Mefaret Sayır ve köpeği Üzüm, “bomba arama” branşında ikinci oldu. Köpek Eğitim Merkezi’nde görevli polis memuru Orkun Kara ve köpeği Prem, “narkotik” branşında dördüncü oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ