Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurban Bayramı tatili açıklandı mı? Bayram tatili kaç gün oldu? Bayram tatili resmi tatil mi?

        Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasına ilişkin karar için gözler Bakanlar Kurulu’ndaydı. Pazartesi ve dün yapılması beklenen toplantı yapılmadı. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Başbakanlık'tan resmi açıklama geldi ve Resmi Gazete'de yayını da gerçekleşti.

        Edinilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulu toplantısının önümüzdeki hafta yapılması planlanıyor.

        Fakat Bakanlar kurulu beklenmeden açıklama yapıldı. Başbakan Davutoğlu'nun yayınladığı resmi yazıya göre, 21-22-23 Eylül tarihleri kamu çalışanlarına idrari tatil olarak belirlendi.

        Kararı alınan tatil, idari olarak geçtiği için sadece kamu çalışanları faydalanabilecek. Özel sektör çalışanları için ise herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.

        İLK AÇIKLAMA YALÇIN TOPÇU’DAN GELMİŞTİ

        Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Edirne'de yaptığı açıklamada, "Önümüzde Kurban Bayramı var. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak tatilin birleştirilmesini istiyorum. Bakanlar Kurulu'nda Başbakan'ımıza arzımız olacak. Sanıyorum ki inşallah gereği yapılır. İş turizmi açısından düşünüyorum" açıklaması yapmıştı.

        KARAR ALINDI

        Kurban Bayramı, 24 Eylül perşembe günü başlayacak. Arefe günü olması nedeniyle 23 Eylül çarşamba günü de yarım gün resmi tatil olacak. 21 Eylül Pazartesi, 22 Eylül Salı ve 23 Eylül Çarşamba gününün resmi tatil olması ile Kurban Bayramı 9 güne çıkmış oldu. Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bayram tatili fiilen cumartesi gününden itibaren başlayacak. Böylece bayram tatili 19 Eylül'de başlayacak ve 28 Eylül'de sona erecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ