Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale AK Parti'de sürpriz liste

        7 Haziran'da 2'nci sıradan aday gösterilmesine rağmen yeniden milletvekili seçilemeyen eski vekil avukat İsmail Kaşdemir'in yerine 1 Kasım seçimleri için ikinci sırada Ayhan Gider yer aldı.

        AK Parti Çanakkale'de 7 Haziran'da birinci sıradan avukat Bülent Turan, ikinci sıradan avukat İsmail Kaşdemir, üçüncü sıradan Jülide İskenderoğlu ve dördüncü sırada Sebahattin Güner aday gösterilmişti. AK Parti bu listeyle girdiği 7 Haziran seçimlerinde 1 milletvekili çıkarabildi. Avukat Bülent Turan milletvekili seçilirken, mevcut milletvekili avukat İsmail Kaşdemir ise ikinci sıradan aday gösterilmesine rağmen yeniden seçilemedi. Bunun üzerine AK Parti 1 Kasım seçimleri için listede radikal bir değişiklik yaptı. Milletvekili avukat Bülent Turan yeniden birinci sıradan aday gösterilirken, 7 Haziran'da aday adayı olmasına rağmen listeye giremeyen Ziraat Mühendisi Ayhan Gider bu kez ikinci sırada yer aldı. İl Kadın Kolları eski Başkanı Jülide İskenderoğlu üçüncü sıradaki yerini korurken, yine 7 Haziran'da aday adayı olmasına rağmen listeye giremeyen KÖY-KOOP Eski Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz bu kez dördüncü sıra adayı oldu.

        AK Parti İl Başkanı avukat Erdener Can, yaptığı değerlendirmede, "Çanakkale'de ikinci vekili tekrar almak istiyoruz. İl genelinde birinci parti olmak istiyoruz. Bu listenin çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Milletimizin takdiri çok önemli. Çanakkalemize hayırlı olsun" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ