Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu miting startını 6 ülke ziyaretiyle verecek!

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Aday listelerinin YSK’ya verilmesi ile CHP’nin seçim rotası da netleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini açıklamadan önce Avrupa turuna çıkacak. 23 Eylül’de başlayacak tur kapsamında Kılıçdaroğlu İsviçre, Fransa,Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’nın çeşitli kentlerinde partisi tarafından düzenlenecek etkinliklere katılacak, gurbetçilerden partisine oy isteyecek.

        Türkiye’de ise 30’dan fazla ilde miting yapması planlanan CHP Lideri, programları öncesinde bir grup gazeteci ile sohbet etti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

        BİLDİRGE 30 EYLÜL’DE: Ayın 30’unda seçim bildirgemizi açıklayacağız. Olabildiğince fazla seçmen kitlesine ulaşmamız gerekiyor. Büyük merkezlerde mitinglerden beklediğimiz verimi alamıyoruz. Daha çok il, ilçe gezerek, doğrudan vatandaşla yüz yüze gelerek bir çalışma yapıldığında verim alınacağını düşünüyoruz.

        OYUMUZ YÜKSELECEK: Bize ulaşan anketler var. Oyumuzun yükseleceğine inanıyoruz. Vatandaş bir çıkış arıyor. 1 Kasım seçimlerinde CHP lehine farklı bir tablonun olması bizim için sürpriz olmayacak.

        HDP-MHP İKİ AYRI UÇ AMA...: Bütün siyasi partiler ve taraflarla rahatlıkla görüşen parti CHP. Bir başka özelliği de şu: HDP-MHP iki ayrı uç. İki partinin ortak görüşü; “Koalisyon olacaksa, içinde mutlaka CHP olmalı”. Bu, CHP’ye güvenin toplumun tüm katmanlarında yer aldığını gösteriyor.

        SEÇİM GÜVENLİĞİ: (“Seçim güvenliği endişeniz var mı?”) Seçimin güvenliğiyle ilgili ciddi kaygılar hem Selahattin Demirtaş hem de değişik çevreler tarafından dile getirildi. Seçimin yapılacağı çevrenin güvenlikli olmasını sağlamak mevcut hükümetin görevi. Oyların kullanılacağı yerler belli. Buralarda gerekli güvenlik önlemlerini almak, vatandaşın sandığa rahatlıkla ulaşmasını sağlamak hükümetin görevi. Güvenliği sağlayamıyorlarsa o zaman hükümet yok demektir.

        ADAYLARIMIZ ALANDA: (Doğu ve Güneydoğu’da kampanya) Adaylarımız çıkacak alana. Zaten şu anda güvenlik kaygısı dillendirilen yerlere milletvekillerimizi gönderdik. Halkla buluştular, raporlarını oluşturdular. Halkın kaygıları ve beklentileri çok önemli.

        AYAKLAR ALTINA ALDILAR: (TSK’ya operasyon yetkisi tartışması) Siyasi otorite talimat vermeden, valilerin bir operasyona izin vermeleri mümkün değil. Erdoğan TV programında itiraf etti. PKK silahlanırken dönemin hükümeti seyirci kalmıştır. Bugün bakmayın milliyetçi söylemlerle tozu dumana kattıklarına. Milliyetçiliği ayaklar altına bunlar aldılar, ben almadım. Şimdi kalkmışlar milliyetçilik taslıyorlar. PKK’nın bölgede gelişip serpilmesi AKP sayesindedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ