Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ahmet Hakan'ın avukatı Aslı Kazan: Koruma istedik yanıt alamadık

        Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Nişantaşı'ndaki evine girmek üzereyken 4 kişinin saldırısına uğradı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

        Gece saatlerinde hastaneye gelen Ahmet Hakan'ın avukatı Aslı Kazan da tehditler konusunda koruma talepleri olduğunu belirterek, "Tehditlerin çok ciddi ve yakın olduğunu İçişleri Bakanı'yla görüştük, ilettik. Ertesi gün de İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunduk. Koruma tedbirlerinin alınmasını istedik. Başvurumuzdan sonra koruma şubeden bu talebimizin akıbetini soruyoruz ancak bu konuda daha bir gelişme yaşanmadı ve bu saldırı gerçekleşti" dedi.

        SALDIRGANLARIN İLK İFADESİ: TRAFİKTE TARTIŞTIK

        Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a saldıran 4 kişi gözaltına alındı. Kamera kayıtlarında CNN Türk’ten çıktığı andan itibaren Ahmet Hakan’ı takip ettikleri ortaya çıkan zanlılar, ilk ifadelerinde “Trafik nedeniyle tartıştık” dedi. 4 saldırgandan 2’sinin tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmaktan kaydı çıktı.

        "UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMA, YAĞMA, TEHDİT..."

        İstanbul Valiliği, Ahmet Hakan'a saldırıyla ilgili gözaltına alınan kişilerin adliyeye sevk edileceğini açıkladı. Ayrıca gözaltına alınan 4 kişiden ikisinin başta "uyuşturucu madde ticareti yapma", "silahla yağma", "tehdit" gibi birçok suçtan kaydı olduğu bildirildi.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a koruma talebinde bulunmasına rağmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi işleminin yapılmadığına yönelik haberler ve bilgilerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olaya karışan 4 şüphelinin gözaltına alındığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

        "Olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede içlerinden ikisinin başta uyuşturucu madde ticareti yapma, silahla yağma, tehdit gibi birçok suç kayıtlarının olduğu görülmüş, şahıslar haklarındaki tahkikat tüm boyutlarıyla yürütülmekte olup tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilecektir. Sayın Ahmet Hakan Coşkun'un koruma talebinde bulunmasına rağmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi işleminin yapılmadığını belirten değişik basın ve yayın organları ile sosyal medya mecralarında yer alan haberler ve bilgiler ise gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Coşkun'a, talebi üzerine 'çağrı üzerine koruma' tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun’un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır." (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ