Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan son yolculuğuna uğurlandı

        Mardin'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene katılan şehidin arkadaşlarından Azize Derinkul fenalık geçirdi. Derinkul'a askeri personel ve arkadaşları müdahale etti.

        Mardin'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için tören düzenlendi.

        Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na getirildi.

        Silah arkadaşlarının omuzlarında taşınan tabutun katafalka konulmasının ardından şehidin özgeçmişi okundu.

        Piyade Binbaşı Ercan İyigün, Öcalan'ın, Nusaybin'de terör operasyonunda şehit düştüğünü hatırlatarak, "Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan topraklarını karış karış kanları ile sulayan bu kahraman aslında aramızdan hiç ayrılmadı. Daima Türk milletinin kalbinde yaşayacaktır" dedi.

        Terör örgütü PKK'nın son dönemde ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik yöntem ve hedeflerini değiştirdiğine işaret eden İyigün, şunları kaydetti:

        "Örgüt mensupları personelimize kahpe ve sinsice saldırarak, vatandaşlılarımızı silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, araç yakıp vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ederek eylemlerini arttırma gayretine girmiştir" diyen İyigün, şunları dile getirdi:

        "Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu bu bütün haklardan faydalanarak insanlığa hukuka demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetler işleyen ve bu cinayete alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki; Türkiye'de kanunların önünde bu cinayetlerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

        İyigün, Türk Silahları Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek için görevlerini kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

        İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi toprağa verileceği İstanbul'a uğurlandı.

        Törene katılan ve fenalaşan Derinkul'a askeri personel müdahale etti.

        KARDEŞİ AĞABEYİNİN CENAZESİNİ ASKERLERLE TAŞIDI (ERAY EROLLU/HABERTÜRK)

        Şehit asker için Pendik Dumankaya Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, CHP Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Barış Yarkadaş, Kadir Gökmen Öğüt, 1. Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey komutanın yanı sıra annesi Sibel, babası Dilaver ve kardeşi Volkan diğer akraba, yakınları ve komşuları katıldı.

        Pendik Dumankaya Camii'nde ikinde namazının ardından düzenlenen tören sırasında Volkan Öcalan, ağabeyinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

        Askeri tören sonrası tabutu askerler taşıyacağı sırada aralarına giren Volkan Öcalan, top arabasına kadar omuz vermeyi ihmal etmedi. Şehidin babası Dilaver ve annesi Sibel güçlükle ayakta durdu. Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ