Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu'ndan muhalefete asgari ücret yanıtı

        Orkun ÇİZMELİ / HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım seçimleri öncesi il mitinglerinin ikincisini yapmak üzere geldiği Erzurum’da atlı cirit ve halk oyunu ekiplerince karşılandı. Otobüsten inerek bir süre atları seven Başbakan Davutoğlu’nun otobüsünü takip eden araçtaki koruması düşerek ayağından yaralandı. Esnaf ziyaretlerinin ardından İstasyon Meydanı’nda halka seslenen Davutoğlu şunları söyledi:

        KARŞIMIZA BLOKLA ÇIKTILAR:

        7 Haziran akşamı milletimiz ne dediyse ‘başımızın üstüne’ dedik. Milletimiz hükümetsiz kalmasın diye elimizden geleni yaptık. Ama olmadı. CHP blok siyaseti uyguladı, MHP hayır siyaseti izledi. Karşımıza blokla çıktılar. Birbirlerine başbakanlık teklif ettiler. Sanki bu teklifle verilebilecek bir şey gibi. Biz yola milletimizle çıktık, milletimizle yürümeye devam ediyoruz.

        TAŞIN ALTINA KOYMADILAR:

        Bu zor dönemde, terörle mücadele ederken MHP ve CHP ülke yönetimine katılmayı reddetti. Biz Erzurum Kongresi’nden almışız ilhamı, terör örgütlerine karşı her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Milletimiz, elini taşın altına koymayanları gördü. İnşallah 1 Kasım’da da notunu verecek. Sizin teraziniz şaşmaz, milletin basireti ve istikameti hiç şaşmaz.

        GERİYE BU KALDI:

        1 Kasım’da tekrar iş başına diyoruz. Bizi bir daha koalisyon görüşmelerine mecbur bırakmayacaksınız. Biz de bu emaneti tertemiz taşıyacağız. 7 Haziran’dan sonra kanlı iştahları kabaranlar hemen terör kartını öne sürdü. Asrın projesi olacak kardeşlik ve barış projemizden geriye bu kaldı. Barışı istemeyenler, menfur eylemlere başvurdu.

        İZİN VERMEYECEĞİZ:

        6-7 Ekim gibi olayların yaşanmasına bir daha asla izin vermeyeceğiz. İyi niyetimizi suiistimal edenler, hak ettikleri cevabı aldılar, alacaklar. Kaos ortamını bertaraf etmek için bize daha güçlü destek vereceksiniz. Türkiye’nin etrafı ateş çemberiyken kardeşliğin destanını yazalım. Biz 13 yıl boyunca hep sözümüzü tuttuk. 3 Kasım 2002’den bu yana büyük bir yönetim tecrübesi edindik.

        ÖZELLİKLE SAYIN KILIÇDAROĞLU:

        13 yılda yaptıklarımızı duysunlar, özellikle de Sayın Kılıçdaroğlu. ‘13 yılda neden bu vaatleri yapmadı’ diyorlar. 13 yılda yaptıklarımız ortada. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Hiçbir bölge ayrımı yapmadık. 7 yaşından 77 yaşına, doğumdan ölüme kadar, her vatandaşımıza bir sürü müjde verdik. Emeklilerimizin hepsine bin 200 lira katkıda bulunuyoruz. İnşallah emeklilerimizin hakkını vermeye devam edeceğiz.

        BAHÇELİ UYUDU:

        Erzurum’da hiçbir dikili ağacı olmayan CHP’nin Erzurum’a ne yararı olabilir? Terörle mücadelede bizim gözümüze uyku girmezken Bahçeli uyumayı tercih etti. Kalaşnikof sesi dinleyen HDP de, ‘Hayır’ diyen Bahçeli de, ‘Blok’ diyen CHP de dinleyecek. Terörle mücadele ederken Bahçeli’ye “Gelin birlikte hükümet kuralım” dedik, ‘Hayır’ dedi.

        GÜNEŞ ENERJİSİ:

        Erzurum’a raylı sistem şart, Erzurum’a raylı sistemi kazandıracağız. Erzurum’a güneş enerjisi alanları kuracağız. Aziziye ve Mecidiye tabyaları turizme kazandırılacak ve 2. Çanakkale olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ