Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Ülkeyi AKP’den çok daha iyi yöneteceğimiz ortaya çıktı’

        Düzgün KARADAŞ / HABERTÜRK

        Seçim mitingleri kapsamında önceki gün Amasya ve Çorum’da vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Lideri, özetle şunları söyledi:

        OYUMUZ ARTIYOR:

        Bu seçimlerde oyunu artıran parti CHP olacak. 7 Haziran sonrası, toplumun beklentilerine en uygun sınavı CHP verdi. Geçmişte “CHP, iktidar olursa ülkeyi yönetebilir mi?” algısı vardı. 7 Haziran sonrası, bizim, ülkeyi AKP’den çok daha iyi yöneteceğimiz gerçeği ortaya çıktı. Sorunlara bakışımız, çözüm önerilerimiz, halka güven verdi. AKP’nin seçim beyannamesi bunları perçinledi.

        TAMAMINI KOPYA ÇEKEBİLİRLER:

        AKP, CHP’nin seçim bildirgesinden kopya çekiyor ama onu bile beceremiyorlar. Cesaret edip tamamını bildirgelerine alamıyorlar. Meraklanmasınlar tamamını kopyalayabilirler, bundan rahatsızlık duymayız. TERSİNİ YAPIYORLAR: AKP, söylemi ile eylemi taban tabana zıt olan, söylediğinin tam tersini hayata geçiren bir parti. “Özgürlük” der, yasak getirir. “Bağımsız yargı” der, bakarsınız yargı bağımsızlığı kısıtlanmış. O nedenle, adaleti de yoktur, kalkınması da...

        ÖLÜDEN İNTİKAM ALINMAZ:

        (Şırnak’ta çatışmada öldürülen Hacı Lokman Birlik’in cesedinin polis arabasıyla sürüklenmesi iddiaları) Bu görüntüler olmamalıydı. Umarım o görüntülere yol açan sorumlular bulunur ve cezalandırılır. Ölüden intikam alınmaz.

        SORUŞTURULACAK:

        17-25 Aralık soruşturmaları mutlaka yapılacak, gerçek fotoğraf ortaya çıkarılacaktır. Türk siyaseti bu konuda üstüne düşeni yapmazsa, siyasetin kirliliğine onay veren bir siyaset algısı toplum belleğine yerleşmiş olur. Bu, muhalefetin ötesinde, toplumun tüm kesimleri tarafından dile getirilen bir talep. Daha yüksek sesle konuşması gerekenler de 17-25 Aralık iddialarında adı geçenler. Çocuklarına kötü bir miras bırakmak istemiyorlarsa olayın aydınlanmasını bizden fazla onlar istemeli. Yolsuzluklar konusunda İran’dan daha cesur davranmak zorundayız.

        PASSOLİG FİŞLEME ARACI:

        Gençlerin en büyük şikâyeti stada gidip maç izlemekte zorlanmalarıydı. Biz de Passolig’i kaldırma sözü verdik. Çünkü kim hangi koltukta oturuyor, hangi sloganı atıyor diye bir anlamda gençleri fişleme aracı olarak kullanılıyor. Mademki özgürlük sözü veriyoruz, fişlemeyi ortadan kaldıracağız. Statlar gençlerin enerjilerini boşalttıkları alanlar. Gençlerin olağan şüpheliler olarak gösterilmesi son derece yanlış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ