Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Kıdemli öğretmenlerin yanında 3 ay staj dönemi

        Lütfi ERDOĞAN / HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Şubat ayında öğretmen ataması yapacağız. Elimizde 10 bin kadro var ama biz bu rakamın üzerinde atama yapmak istiyoruz. Ayrıca sistemi de değiştiriyoruz. Şubatta atanan öğretmenler kıdemli öğretmenlerin yanında staj yapacak, daha sonra göreve başlayacak” dedi.

        Seçim bölgesi Eskişehir’de eğitim muhabirlerine açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, FATİH Projesi kapsamında Türkiye genelinde 291 bin 910 etkileşimli tahta kurulduğunu belirterek “1 milyon 437 bin 800 tablet de öğrenciyle buluştu. Öğrencinin gayretini de boşa harcamıyoruz. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden her öğrenci ve öğretmenin neyle ne kadar meşgul olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

        YARDIMCI DERS KİTABINA SON

        Okullara yardımcı ders kitabı konusunda genelge gönderdiklerini söyleyen Bakan Avcı, “Hiçbir öğretmenimiz ‘Yardımcı ders kitabını alın’ dayatmasında bulunamayacak ve para toplayamayacak. EBA da yardımcı kitap vurgununa son vermiş olacak. Öğrenci kaçırdığı, anlamadığı ya da başka bir öğretmenden dinlemek istediği konulara sistemden ulaşabilecek. Böylece yardımcı ders materyallerinin kullanımına gerek kalmayacak. Yeni EBA ile, bakanlık olarak korsan ders materyallerinin başına çöktük. Okullarda açılan ücretsiz kurslara da 3 milyon 500 bin öğrenci başvurdu” şeklinde konuştu.

        Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Avcı, yeni sistemi şöyle anlattı:

        “Elimizde 10 bin kadro var. Biz şubat ayında 10 binden fazla öğretmen ataması yapmak istiyoruz. Şubatta ataması yapılanlar yaz dönemine kadar 3 ay boyunca kıdemli bir öğretmenin yanında staj yapacak. Yaz döneminde ise hizmet içi eğitim aldıktan sonra görevine başlayabilecekler.”

        SANCAR'I KUTLADI

        Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kutlayan Bakan Avcı, “İnşallah ileride Türk vatandaşı olan bir bilim insanı da Nobel Ödülü’ne layık görülür. EBA’dan yararlanan öğrencilerimiz arasından da inşallah bu ödülü kazanmaya hak kazanan öğrencilerimiz çıkar” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ