Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yemek artığı, üzüm ve ekmekle koğuşta alkol üretmişler!

        Ramiz Kaan OKTAR / GAZETE HABERTÜRK

        Sakarya L Tipi Cezaevi’nde yatan 6 mahkûm, 1 yıl boyunca yemeklerde verilen üzümlerden ürettikleri alkolden zehirlendi. Ferizli’de bulunan Sakarya L Tipi Cezaevi’nde yatan F.A., G.M., A.Y.M., S.K., E.K. ve F.K., yemeklerde çıkan ekmek ve üzümleri biriktirmeye başladı. Üzümleri ezerek suyunu bir bidonda saklayan mahkûmlar, alkol mayalamak için de ekmekleri kullandı. 1 yıl boyunca üzüm suyunu bidonda bekleten 6 kafadar, ilkel yollarla damıttıkları şarap benzeri alkolü içti.

        Alkolün etkisiyle 26 Eylül akşamı rahatsızlanan 6 mahkûm, karın ağrısı ve baş dönmesi gibi şikâyetlerle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda en azı 0.30, en fazlası 1.30 promil alkollü olduğu tespit edilen mahkûmların raporları cezaevine ulaştı. Cezaevi yönetimi olayla ilgili soruşturma başlattı.

        İfadesi alınan 6 mahkûm, zehirlenmelerine sebep olan alkolü nasıl ürettiklerini şöyle anlattı: “Görevlilerden gizli olarak 5 litrelik su bidonunda biriktirdiğimiz üzüm suyuna maya olarak ekmek ilave edip 1 yıl karanlık ortamda beklettik. 1 yıl sonra ise damıttığımız alkolü içtik...”

        Cezaevi yönetimi açıklama yapmazken, ihmali bulunduğu iddia edilen personel hakkında işlem yapılacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ