Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 10.04'te hayat durdu

        Sinan BİLGENOĞLU/Sedef ŞENKAL DEMİR / Eray EROLLU / Serdar KULAKSIZ / Yusuf DOĞAN / Neşet DİŞKAYA/ Mehmet İNMEZ / Ali Arda PERK / Soner ÖZCAN / Melih YİĞİT / Mahmut ACARÖZ

        Ankara’daki katliamın ardından Türkiye’nin dört bir yanında genci yaşlısı, kadını erkeği yüz binler 97 terör kurbanını anmak için sokağa çıktı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin aldığı ‘grev’ kararı nedeniyle birçok kentte çalışanlar “Yastayız, isyandayız” sloganıyla iş bıraktı. Bazı hastanelerde sadece acil hastalara hizmet verildi. Öğretmenler ve öğrenciler boykot yaptı. Adliyelerde oturma eylemi yapan avukatlar duruşmalara katılmadı. Kurbanlar çeşitli etkinliklerle anılırken saldırının gerçekleştiği 10.04’te saygı duruşunda bulunuldu.

        BOYKOT, GREV, ANMA...

        İSTANBUL: İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki eylem saygı duruşuyla başladı. Sağlık çalışanları, Haydarpaşa Numune başta olmak üzere İstanbul’daki diğer hastanelerde de iş bıraktı. İTÜ’de derslere bir gün ara verilirken, birçok üniversitede kurbanlar yürüyüşlerle anıldı. İstanbul, Koç, Galatasaray ve YTÜ’de öğrenciler derslere girmedi. Belediyelerde de anma etkinlikleri düzenlendi. CHP milletvekilleri, milletvekili adayları ve partililer de Bakırköy ve Kadıköy’de terörü lanetledi (altta küçük fotoğraf). CHP’liler, “Her şeye rağmen inadına barış” pankartları açtı.

        ANTALYA: Kanza Parkı’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

        BURSA: Kent Meydanı’nda toplanan bin 500 kişi, sloganlarla Şehreküstü Meydanı’na yürüdü.

        ŞIRNAK: KESK bileşenleri sendika binasında, DİSK-Genel İş Şırnak Belediyesi önünde, SES ve Tabip Odası üyeleri ise Şırnak Devlet Hastanesi önündeydi.

        ESKİŞEHİR: Bin kişi Porsuk Bulvarı’nda toplanarak saldırıyı lanetledi. Kalabalık, saygı duruşunun ardından Saatli Park’a yürüdü.

        KOCAELİ: Terör, Sabri Yalım Parkı’nda protesto edildi. Yürümek isteyen gruba ise polis müdahale etti. 13 kişi gözaltına alındı.

        AFYONKARAHİSAR: KESK üyelerinin Dumlupınar Caddesi’ndeki oturma eylemine karşıt görüşlü bir grubun saldırı girişimini polis önledi.

        AB’DEN 97 KARANFİL

        ANKARA: Kızılay’da toplanan kalabalık bir grup, katliamı “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganlarıyla protesto etti. Kentteki hastanelerde sağlık çalışanları da, Ankara Garı önündeki alana karanfiller bıraktı. Mamak’ta bazı okullarda öğrenciler dersleri boykot etti. Anma törenlerinin ana merkezi Ankara Garı önüydü. Hayatını kaybeden TCDD çalışanları için buraya karanfiller konuldu. Akşam da Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin büyükelçi ve temsilcileri ise aynı alanda 97 karanfil bırakarak, hayatını kaybetedenleri andı.

        DİYARBAKIR: Sur’da üç gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve Ankara katliamı protesto edildi. Ofis’te bir araya gelen kalabalık, Dağkapı’ya polis eşliğinde yürüdü. Basın açıklaması yapan grup barikatı aşmak isteyince olaylar çıktı. Polis, taş ve şişe atan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Aralarında Reuters muhabiri Faruk Yüce’nin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yüce, daha sonra serbest bırakıldı.

        EVLERE SİYAH BAYRAK DENİZE KARANFİL

        İZMİR: Binlerce kişi Basmane’den, Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. İzmirliler de evlerinin balkonuna Türk bayrağının yanı sıra siyah bayraklar astı. Alandaki açıklamanın ardından katliam kurbanları için binlerce kişi denize karanfil attı. ESHOT ve İZULAŞ şoförleri, sabah saatlerinde seferlere 2 saat gecikmeli başladı. Hastane önlerine “Bu işyerinde grev var” pankartı asan sağlık çalışanlarının yanı sıra okullarda da iş bırakma eylemi ve boykot vardı.

        VİYANA’DA ANMA

        Avusturya'nın başkenti Viyana’da da, Ankara’daki terör saldırısı protesto edildi. Avusturya Parlamentosu önünde toplanan CHP Avusturya Birliği üyeleri, mumlar yakıp, ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ