Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cudi şehidine veda

        Şırnak’ın Cudi Dağı’nda PKK’lı teröristlere girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş İlker Tosun memleketi Aksaray’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Tosun için dün ilk tören 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlendi. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, askerler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı’na, oradan da memleketi Aksaray’a gönderildi.

        26 yaşındaki İlker Tosun, memleketi Aksaray’da ise yaklaşık 7 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Evlatlarının ardından ağlayan Hatice Tosun ve Orhan Tosun güçlükle ayakta dururken şehidin uzman çavuş sınavını kazanan ve atamasını bekleyen kardeşi Muhammet Tosun da gözyaşlarına hâkim olamadı. Ayşe Tosun ağabeyini, asker şapkasını giyerek son yolculuğuna uğurladı. Şehit Tosun’un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi.

        Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray Belediye Başkanı AK Partili Haluk Şahin Yazgı ve binlerce vatandaş katıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ