Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eroğlu, yörük çadırını ziyaret etti

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı etkinlikleri kapsamında açılan yörük çadırını ziyaret etti.

        Bakan Eroğlu, ATO Congresium'da Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından açılan yörük çadırında kendisine hediye edilen yöresel poşuyu ve şapkayı taktı, kendisine ikram edilen gözlemeyi yiyerek, ayran içti.

        Çadırda bir görevlinin üflediği kavalı dinleyen Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra kavalı eline alarak, fotoğraf çektirdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde keçi yetiştiriciliği konusunda aralarında geçen bir diyaloğu anlatan Eroğlu, Erdoğan'ın talimatı üzerine "Keçi Eylem Planı"nı kaldırdıklarını ve keçiler için "Otlatma Planı" hazırladıklarını anlattı.

        Çadırdaki yörüklere üretim yapmaları için "Bal Ormanı" teklif eden Bakan Veysel Eroğlu, kazancının iyi olacağını belirterek, yörüklerin istedikleri yere "Bal Ormanı" kurulabileceğini ifade etti.

        Bakan Eroğlu, yörüklerin olduğu bir çok yeri ziyaret ettiğini, yörüklerin kalkınması ve kültürlerinin yaşatılması için gerekli olan her şeyin yapılacağını vurguladı.

        Çadırdaki görevlilerle toplu fotoğraf çektiren Eroğlu, ayrıca keçilerin olduğu alana giderek, keçileri sevdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ