Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rize'de sel ve heyelan kabusu

        Mustafa BAYRAK/RİZE

        Rize'de etkili olan şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu. Bir ev toprak kayması nedeniyle yıkıldı, 2 ev boşaltıldı. 28 köy yolu da ulaşıma kapandı.

        Rize'de önceki gece geç saatlerde etkisini artıran şiddetli yağış Derebaşı Köyü'nde heyelana neden oldu. Musa Köse'ye ait iki katlı ev toprak altında kaldı.

        Bir düğüne giden Köse ailesi, köy yolunun heyelan sonucu kapanması nedeniyle şehir merkezindeki evlerinde kalmaya karar verince toprak altında kalmaktan kurtuldu. Musa Köse, "Köy yolu kapanmasaydı gece eve gelecektik. Yol kapanınca geri döndük, toprak altında kalmaktan kurtulduk. Cana geleceğine mala gelsin" dedi.

        2 EV BOŞALTILDI, 28 KÖY YOLU KAPALI

        Salarha ve Güneysu dereleri de aşırı yağış nedeniyle taştı. İl genelinde 28 köy yolu sel ve heyelan sonucu ulaşıma kapandı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MAHALLESİNDE HEYELAN

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Mahallesi'ndeki evinin yaklaşık 20 metre uzağında toprak kaydı, komşularından Abdülkadir, Muharrem, Saniye ve Bakiye Mutlu ile Orhan Gür'e ait evler tehlike altına girdi. Gece evlerinden çıkan ve camiye sığınan 5 aile heyelan tehlikesine rağmen önlem almayan yetkililere tepki gösterdi. Mahallede bir yıl önce yine heyelan olduğunu hatırlatan Orhan Gür, "Belediye geldi baktı ama aradan bir yıl geçmesine rağmen bir önlem alınmadı. Cumhurbaşkanımıza komşuyuz ama yapılan hizmet ortada. Korkudan evlere giremiyoruz" dedi.

        Bu arada, Güneysu deresinin taşması sonucu altı oyulan karayolunda çökme yaşandı.

        ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA HEYELAN MAĞDURU

        Rize'nin eski Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı'nın Güzelköy Köyü'ndeki evinin alt tarafındaki yamaçta da toprak kayması meydana geldi. Heyelana açık bir bölgede yaşadıklarını anlatan Bakırcı, "Evi yaparken zemin etütlerine çok dikkat ettik. Evi sağlam zemine kurduk. Ancak evin yanında yer alan bazı müştemilatımız hasar gördü. Can kaybı yok ama mala hasar geldi. Teknik tedbirlerimizi artıracağız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ