Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta hendek operasyonu

        Şırnak merkez Yeni Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda, YDG-H'lılar ile polis arasında çatışma çıktı.

        Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi teröristler tarafından Yeni Mahallesi'nde açılan hendeklerin kapatılmasına yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği mahallenin etrafı zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Daha sonra zırhlı polis kepçeleri ile sokak aralarına giren polis, bazı hendek ve barikatların etrafında bulunan el yapımı bombaları kontrollü bir şekilde patlatarak, barikatları yıkıp, hendekleri kapatmaya başladı. Bu sırada polise ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Bölgede operasyon sürerken, mahalleden silah ve patlama sesleri yükseliyor.

        Öte yandan, HDP Şırnak milletvekillileri Aycan İrmez, Leyla Birlik ve Ferhat Encü de mahalleye gelerek beklemeye başladı. Operasyon nedeniyle Cizre Caddesi'nin de trafiğe kapatıldığı kentte, hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar çevre yolunu kullanıyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ