Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Dağlıca'da 4 asker şehit

        Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, Dağlıca Üs Bölgesi'nde çıkan çatışmada ağır yaralanan askerlerden birinin şehit olduğunu bildirdi.

        Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, Irak sınırında bulunan Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda çatışma yaşandı. Çatışmada Özel Kuvvetler’e mensup Dağlıca Tabur Komutanı Bordo Bereli Yarbay İhsan Ejder (43) ile 2 astsubay şehit düştü. Çatışmada 1’i ağır 5 asker de yaralandı. Ağır yaralı asker kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

        17 terör örgütü üyesi öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Çatışmanın ardından Yüksekova 3. Tümen Komutanlığı’ndan havalanan çok sayıda askeri helikopter, operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye sevk edildi. Diyarbakır’dan havalanan F-16 savaş uçakları da örgüt mensuplarının kaçış istikametlerini bombaladı.

        OPERASYONLAR SÜRÜYOR

        2 gündür süren operasyonlarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, “17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

        "BELKİ BİR DAHA GELMEM" DEMİŞTİ

        Şehit olan Yarbay İhsan Ejder’in Ankara’daki evine ve Amasya’daki baba oca- ğına ateş düştü. Nalan Ejder ile evli olan ve 14 yaşında Altunay isminde bir kızı bulunan Yarbay Ejder’in Ankara Çankaya’da oturan eşi ve çocu- ğuna acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Ejder Ailesi’nin oturduğu apartmana bayraklar asıldı. Kurban Bayramı’nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejder’in göreve dönerken kom- şuları ve yakınlarıyla helalleş- tiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejder’in komşuları, “Terfi oldu, sevindi ama düşünceliydi. ‘Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem’ diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocu- ğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık. Ülke sağ olsun, vatan sağ olsun” dedi.

        ACILI ANNE: NASIL GAFİL AVLADILAR?

        1 yıl önce babasını kaybeden şehit Yarbay Ejder’in Merzifon Harmanlar Mahallesi’nde yaşayan annesi Fehmiye ile öğretmen olan kardeşi Abdullah, acı haberle yıkıldı. CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Anne Fehmiye Ejder “Nasıl gafil avladılar? Kim gafil avladı?” diye feryat ederken, Milletvekili Tuncer de “Allah belalarını versin” diye konuştu. Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı yarbayın cenazesinin, bugün Kocatepe Camii’nden kalkması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ