Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da bekçi kulübesindeki bombayı işçiler buldu

        Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Ataşehir’in Esatpaşa Mahallesi’nde bir inşaata ait şantiyedeki bekçi kulübesinde önceki gün bir bomba bulundu.

        İddiaya göre inşaatta bekçilik yapan 22 yaşındaki Suriyeli Muhammet Hagelsim, inşaat işçileri aniden kulübeye girince paniğe kapıldı ve elindeki poşeti saklamaya çalıştı. Bu durumdan şüphelenen bir işçi ise polisi aradı. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de kulübeye baskın yaptı.

        PARÇA TESİRLİ BOMBA ÇIKTI

        Olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Bomba, gizlendiği koltukta fünye ile kontrollü olarak patlatıldı. Uzman ekipler, daha sonra bombayı incelemek üzere Şehit Örnek Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi’ne götürdü.

        Terör ve Olay Yeri İnceleme polisi de bekçi kulübesinde inceleme başlattı. Suriyeli bekçi gözaltına alınırken, bombanın el yapımı ve basınç tesirli olduğu belirlendi.

        BOMBAYI 2 AY ÖNCE SURİYE’DEN GETİRDİ

        Üzerinden kimlik çıkmayan Suriyeli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 1993 Halep doğumlu Hagelsim’in 2.5 yıl önce Suriye’den Türkiye’ye geldiği, 2 ay önce Suriye’ye gidip el yapımı bombayı aldığı tespit edildi.

        Polis, şimdi Suriyelinin bomba ile yapacağı eylemi deşifre etmeye çalışıyor. Muhammet Hagelsim’in ifadesinde, kendisi ile diğer IŞİD’lilerin Kâğıthane ve Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın arkasında bulunan 2 ayrı otelde geceliği 20 TL’ye konakladıklarını anlattığı kaydedildi. Polis, 2 oteli de takibe aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ