Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Demokrasiye yönelik tehdit’

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün seçim bölgesi İzmir’de, İzmir Ticaret Odası’nın meclis toplantısında konuştu. Parti olarak demokrasiyi çok önemsediklerini vurgulayan Vural, “Çünkü, demokrasiyle beraber devlet ve merkez değerler arasında çatışma değil uyum gelişir. Demokrasinin olmadığı yerde ticaret de gelişmez, hürriyetlerin olmadığı yerde olduğu gibi” dedi.

        Ülkede bir otoriterleşme eğiliminin olduğunu ileri süren Vural, şöyle konuştu: “Demokrasinin kalitesini yükseltebilmek için vatandaşın iradesini muhakkak tehditlerden uzaklaştırmamız lazım. ‘Türkiye’de eğer bir parti giderse beyaz Toros’lar gelir’ diyerek tehdit etmek, ‘400 vekil vermediniz, huzur içerisinde çözülmüyor’ demek, işte demokrasiye yönelik tehditlerdir. Bizi tehdit ediyorlar, neyle? Huzursuzlukla, istikrarsızlıkla. Türkiye, böyle bir yere varamaz.”

        MHP Genel Başkan Yardımcıları Atilla Kaya ve Zühal Topcu da Başbakan Davutoğlu’nun faili meçhul cinayetlere işaret ettiği, “AK Parti olmazsa beyaz Toros’lar yine gelir” sözlerine tepki gösterdi. Kaya, “13 yıllık iktidarları döneminde demek ki derin yapıları temizleyememişler. Ne demek istiyor, Türkiye’yi tehdit mi ediyor, şantaj mı yapıyor? Türkiye’yi ne hale getirdiklerinini itiraf ediyorlar” açıklamasını yaptı. Topcu ise faili meçhul tehdidi ile oy toplanmak istendiğini iddia ederek, bu ortamda partilerin işinin zor olduğunu söyledi, “Bu gibi tehditlerle hiçbir zaman iktidarda kalamayacaklar” ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ