Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kentte bugün

        GAZETE HABERTÜRK

        KONSER

        Türkiye’de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil ve büyülü sesiyle Birsen Tezer, bu akşam saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde bir araya geliyor.

        Farklı ses rengiyle dikkatleri üzerine çeken Cem Adrian, son albümü “Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum” ile bu akşam saat 22.00’de Jolly Joker İstanbul’da eşsiz bir gece yaşatacak.

        Genç bas virtüözü, besteci ve şarkıcı, caz dünyasının son üç yıldır hızla parlayan yıldızlarından biri olan cazın yeni nesil süperstarı Esperanza Spalding, bu akşam saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda hayranlarıyla buluşuyor.

        Bir şirket korosu olarak 1946 yılında kurulan, 110’dan fazla korist ile Almanya’nın en büyük ve en önemli koroları arasında yer alan Deutz Chor (Köln Korosu) bu akşam saat 20.30’da Enka İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahne alacak.

        SERGİ

        Çizgi ve suluboyayı figürsel dolaşım alanlarının içine çekip, kompozisyon/dekompozisyon ritimlerinden yola çıkıp figüre stratejik yaklaşımlar geliştirerek figürsel olanı yakalamaya çalışan Zafer Aracagök “Arkadan Yaklaşmak” adlı sergisiyle ALAN İstanbul Tünel’de sanatseverle buluşuyor.

        20. yüzyılın ortasında doğan uluslararası sanat akımlarından biri olan, büyük sanat hareketi ZERO’nun yenilikçi ve dinamik ruhu İstanbul’da Sakıp Sabancı Müzesi’nde gezilebilir.

        Serkan Yüksel’in ‘’Uykudan Önce’’ başlıklı solo sergisi, Akaretler’deki C.A.M Galeri’sinde güncel politik eleştiri dilini, titiz bir teknikle birleştiriyor. Sanatçı, açık politik tavrını, hazır nesne olarak kullandığı eril belgeler üzerine tığ gibi işliyor.

        TİYATRO

        Usta gazeteci Uğur Dündar’ın yazdığı, duayen Müjdat Gezen’in yönettiği “Yalandan Kim Ölmüş” adlı tiyatro oyunu yeni sezonda bu akşam saat 20.30’da Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

        Erşan Özhim, Hamdi Alp, Ayça Çetin’in rol aldığı, yoksul hayatından kurtulmak için İstanbul’a giden Anna’nın başından geçen olayların anlatıldığı “Benim Adım Anna”, bu akşam saat 20.30’da Tiyatro Karakutu’da sizlerle buluşuyor.

        Günümüzde geçen bir platonik aşk hikâyesinin anlatıldığı ‘’Kabuk’’, günümüz çiftlerinin aşka bakış açısını çarpıcı bir dille ele alıyor. ‘’Yeni Metin Yeni Tiyatro’’ projesiyle üretim yapmaya başlayan genç yazar Ayşıl Akşehirli’nin kaleme aldığı oyun, bu akşam saat 20.30’da Galata Perform’da sahnelenecek.

        Nergis Çorakçı Başak, Nurseli Tırışkan ve Pelin Budak’ın sahneyi paylaştığı ‘’Ölü Adamın Cep Telefonu’’ adlı oyun, bu akşam saat 20.30’da İBB Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde sahneleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ