Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Kimyasal enişte’ tutuklandı 9 yıl hapisle yargılanacak

        Mustafa ŞEKEROĞLU-HayatiARIGAN-Sedef Şenkal Demir/İSTANBUL

        İstanbul Ataşehir’deki lüks bir restoranın oyun salonunda eşinin 3 yaşındaki yeğeninin yüzüne ‘kimyasal’ madde sıkan enişte Cihan Araçman, çıkarıldığı mahkemece, “ruh ve beden açısından kendisini savunamayacak durumda olan çocuğu, organ işlevini yok edecek şekilde yaralamak” suçundan tutuklandı. Cihan Araçman 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Şoke eden saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı.

        Araçman’ın “kendi çocuğu daha az ilgi görüyor” diye yaptığı organize saldırı, iddiaya göre şöyle gerçekleşti; Cihan Araçman, olayın yaşandığı cumartesi akşamından bir gün önce aile arasında bir restoranda yemek organizasyonu yaptı.

        Akşam yemeğine Avukat Işıl G., oğlu Y.K. ve anne-babası ile geldi. Cihan Araçman da yemeğe küçük Y.K.’nın teyzesi olan eşi ve aynı yaşlardaki oğlu ile anne- babasını götürdü. Aile neşe içinde yemek yerken, çocuklar oyun alanına geçti. Saat 20.45’te ise Cihan Araçman, “Tuvalete gidiyorum” diyerek masadan kalktı. Ancak oyun alanına giderek, getirdiği kimyasal maddeyi Y.’nin yüzüne sıktı. Kendi oğlunun yara almadığı olayda oyun alanında bulunan B.Ü. ve E.E. isimli çocuklar da hafif şekilde yaralandı.

        Araçman hiçbir şey olmamış gibi yemek masasına döndü. Kısa süre sonra ise Y.’nin ağlamaları duyuldu, Anne Işıl G. koşarak oyun alanına gidip bir taksiyle oğlunu hastaneye götürdü. Hastanede ise Y.K.’nın yüzüne kimyasal bir madde atıldığı ortaya çıktı. Polisin araştırması ve oyun alanındaki kadın görevlinin verdiği eşkal Cihan Araçman’a uyunca, enişte bir numaralı şüpheli oldu. Oyun alanında yaralanan 2 küçük çocuk da zanlı Araçman’ı teşhis etti. Bunun üzerine enişte gözaltına alındı.

        "MADDEYİ SIKARKEN ELİM DE YANDI"

        Enişte Cihan Araçman, ifadesinde şunları söyledi: “Son zamanlarda ailenin Y.’ye benim çocuğumdan daha fazla ilgi gösterdiklerini hissettim. Yemeğe gitmeden evin deposundan tüpte olan bir madde aldım. Amacım Y.’yi küçük düşürmekti. İçinde kahverengi boya olduğunu zannettiğim maddeyi Y.’nin yüzüne sıktım. Ağlamadı bile. Hemen oradan çıktım, yemek masasına döndüm. Sonra çığlıklar koptu. Eşimin annesi ve Y.’nin annesi Işıl, çocuğun yüzünü yıkamışlardı. ‘Alerji oldu galiba’ dediler. Hatta ben hastaneye götürmek istedim, gitmişlerdi. Sonra eşim Y.’nin kıyafetlerini bana verdi, ‘Bagaja koy, lokanta aleyhine kullanırız’ dedi. Maddeyi sıkarken elim yandı. Benzincideki marketten diş macunu aldım, elime sürdüm. Yaptığım işin sonucunun kötü olduğunu görünce tüpü yola attım. Çok pişmanım.”

        PİLLERİ DE PATLATTI MI?

        Ailesi, 3 yaşındaki Y.K.’nın 4 ay önce de evde oynarken oyuncak arabasının pillerinin patlamasıyla yaralandığı olayda da enişteden şüpheleniyor. Baba Cenk K.’nın avukatları, dün bu yaralanma olayıyla ilgili savcılığa dilekçe verdi.

        İŞTEN ATILIYOR

        Kimyasal saldırgan Cihan Araçman’ı, pazarlama müdürü olarak çalıştığı şirket de işten çıkarıyor. Şirket yetkilileri, Araçman’ın iş akdinin feshi için gerekli işlemlere başlandığını bildirdi. Cihan Araçman, mahkemede aylık gelirinin 15 bin TL olduğunu beyan etti. Tutuklanan Araçman’ın 2010 yılında bir trafik kavgasına karıştığı ve tartıştığı kişinin aracını boydan boya çizdiği de ortaya çıktı. Yaralanan küçük çocuğun teyzesi S.G.A.’nın da Cihan Araçman’ın gözaltına alındığı anda, “Ben de yeğenime üzüldüğün için uyuyamıyorsun sanıyordum” diyerek sitem ettiği öğrenildi

        ‘ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPTIK’

        Saldırının gerçekleştiği restoranın yönetim kurulu başkanvekili Ali Develi ile birlikte dün bir basın açıklaması yapan Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Develi, şunları söyledi: “Minik yavrumuzun acısı bizlere büyük üzüntü yaşattı. Tüm eleştirilere karşı sessiz kalmamızın amacı, emniyet güçlerimizin rahat çalışması ve şüphelinin delilleri karartmamasıydı. Biz suçlunun yakalanması için üstümüze düşeni yaptık.” Develi, kamera görüntülerinin hacker tarafından silindiği yönündeki soruları ise “Emniyet görüntüleri inceliyor” diyerek yanıtsız bıraktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ