Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Değer Deniz'in katilinden pişkin savunma

        Serdar KULAKSIZ / GAZETE HABERTÜRK

        Hırsızlık yapmak amacıyla girdiği evde tecavüz ettiği müzisyen Değer Deniz’i öldürdüğü gerekçesi ile 43 yıldan 58 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 17 yaşındaki C.M., hâkim karşısına çıktı. İstanbul 1’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan C.M. ile öldürülen Değer Deniz’in babası Avni Deniz, kardeşleri Amaç Deniz ve Orhan Deniz katıldı. Susma hakkını kullanmak istediğini belirten C.M., savunmasını yazılı olarak mahkemeye sundu.

        "İLİŞKİMİZ VARDI" İDDİASI

        Olay günü eve camdan girdiğini söyleyen C.M., mahkeme başkanı tarafından okunan yazılı savunmasında şu ifadelere yer verdi:

        “Olayları bilinçsizce, kıskançlık ve erkeklik gururumu incitici laflardan dolayı yaptım. 10 aylık çocuğum var. Beni ona bağışlayın. Karakoldaki ifadeyi, eşim duymasın diye o şekilde verdim. Para karşılığı köpek gezdirirken kızlar korkuyordu. Köpekleri gezdirirken Değer’le tanıştım. Köpekleri seven bayandan etkilendim. Adını sordum, tanıştık. Beni çağırdı. Bir gün onun evine gittim. Zile bastım, evde yoktu. Kapısında bekledim. Beklerken aldığım uyuşturucu maddeyi kullandım. Sonra sokağa geldiği zaman, ‘Burada ne yapıyorsun?’ dedi. Ben de ‘Uyuşturucu madde kullanıyorum’ dedim. O da ‘Sokakta içilir mi?’ diyerek beni eve çağırdı. Beni dudağımdan ve boynumdan öptü. Uyuşturucu etkisi geçmeye başlayınca gittim. Bana ‘Yine gel’ dedi, ‘Seni seviyorum’ diyordu. Amacım öldürmek değildi. Korkutmaktı. Onu öyle bıraktığımda elleri ayakları oynuyordu. Eve gittiğimde aldığım maddeler etkisiyle yaptım. Kalktığımda klarnet ve tek taşı sattım. Değer’i öldürmediğimi sandım. Sattığım şeylerin parası ile uyuşturucu aldım. Cinsel ilişki teşebbüs aşamasında kaldı. Olayları bilinçsizce yaptım. Kıskançlık ve erkeklik gururumu incitici laflardan dolayı yaptım.”

        "ÇOK KÖTÜ YAZILMIŞ BİR SENARYO"

        Dğer Deniz’in babası Avni Deniz, C.M.’nin kızıyla en ufak bir yakınlaşmasının olmağını belirterek, şunları söyledi: “Değer, 39 yaşında saygıdeğer bir müzisyen, üniversite mezunu, albümü olan entelektüel birisiydi. Bunun gibi uyuşturucu kullanan, tecavüzcü kadın katilleriyle yakınlaşması mümkün değil. Tamamen tiyatro, ipe sapa gelemez, çok kötü bir Türk filmi izledik” dedi.

        "SANIĞIN DEĞERİ TANIMA İHTİMALİ YOK"

        Baba Avni Deniz, C.M.’nin dosyada yer alan ifadelerinin birbiriyle çeliştiğine dikkat çekerek, “Şoke oldum. Bu söyledikleri ile değerli kızıma en büyük hakareti yaptı. Evde 42 dakika kalmış ve kızıma işkence yapmıştır. Sanığın tüm söyledikleri çok kötü yazılmış bir senaryodur. Kim akıl verdi bilmiyorum” diye konuştu. Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz ise “Sanığın Değer’i kesinlikle tanıma ihtimali yok. Ortak olabilecek bir arkadaşımız dahi yok” ifadesini kullandı. Deniz Ailesi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek davaya katılma talebinde bulundu.

        ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK ETTİ

        Değer’in babası Avni Deniz ile kardeşleri Orhan ve Amaç Deniz’in katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, C.M.’yi suç tarihinde işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. C.M. hakkında sosyal inceleme raporunun aldırılmasına karar verilerek duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ