Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nusaybin'de çatışma: 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

        Ahmet YUKUŞ/ HABERTÜRK

        Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyelerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendek kazıp barikat kuması üzerine 3 gün önce başlatılan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor.Silah ve patlama seslerinin yankılandığı ilçeden siyah dumanlar yükseliyor. Çıkan sokak çatışmasında 5 çocuk annesi Selamet Yeşilmen ve 2 çocuğu evlerinin kapısında yaralandı.

        Hastaneye kaldırılan genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Öte yandan Yeni Turan Mahallesi'ne iş makineleriyle giren polis ekipleri hendek ve barikatları kaldırmak istedi. El yapımı bombanın patlatılması sonucu Abdulğani Dinç, Faysal Çaka ve Caner Çaka isimli vatandaşlar yaralandı. Bölgede oturan çok sayıda vatandaş ise evlerinden zorunlu göç ederek akrabalarının yanına yerleşti.

        CİZRE'DE YİNE SİLAH SESLERİ

        Sokağa çıkma yasağının 2 gün önce uygulandığı Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Sur ve Yasef mahallelerinde de silah sesleri yankılanıyor. Çatışmaların olduğu mahalleri terk eden vatandaşlar, diğer mahallelerdeki yakınlarının evine yerleşti.Fırınların kapısında ise ekmek kuyruğu oluştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ