Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yargıtay yediye bölündü

        Üye ve daire sayısının artırılması nedeniyle mevcut binalara sığmayan Yargıtay'ın başkanlık katı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Vekaletler Caddesi 1 numaradaki binasına taşındı.

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, makam, müsteşarlık, basın halkla ilişkiler, personel daire başkanlıklarının yer aldığı ana hizmet binası Yargıtaya tahsis edildi.

        Kızılay'da, Başbakanlık Merkez Bina karşısındaki tarihi binada hizmet veren Yargıtay, kurulduğundan bu yana artırılan üye ve daire sayıları nedeniyle altı ayrı binada faaliyetlerini yürütüyordu.

        Mevcut ana bina, ana binaya tüp geçitle bağlı ek bina, Vekaletler Caddesi'ndeki Yargıtay ek binası ve Kavaklıdere'deki eski TRT binası ile hizmet veren Yargıtaya, 2010'da üye ve daire sayılarının artırılmasının ardından Kızılay'daki Emekli Sandığı binası da tahsis edildi.

        Birinci ve Üçüncü Ceza Daireleri dışındaki ceza daireleri bu ek binaya taşındı. Ancak bunun da yetersiz kalması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının taşınması gündeme geldi. Kavaklıdere'deki eski TRT binasında 6 Mart 2000'den bu yana hizmet veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balgat'a taşındı.

        Başsavcılıktan boşalan binaya ise bazı dairelerin tetkik hakimleri geçti. Böylece 2011 yılında Yargıtay, dördü Kızılay'da, biri Kavaklıdere'de, biri Balgat'ta olmak üzere altı ayrı binada hizmet vermeye başladı.

        Yargıtay yönetimi, geçen yıl yeni dairelerin kurulması ve 144 yeni üyenin seçilmesi nedeniyle tekrar bina arayışına girdi.

        TAŞINMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        Kızılay'daki Yargıtay ana binasının karşısındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasının alınması için yapılan görüşmeler sonuçlandı ve Yargıtay Başkanlığının genel sekreterlik, genel sekreter yardımcılığı gibi yönetim birimleri bu binaya taşındı.

        Binadaki, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" yazısı da sökülerek "Yargıtay" yazısı asıldı. Böylece mevcut altı binada hizmet veren Yargıtay Başkanlığı, yedi binada faaliyetlerini yürütmek durumunda kaldı.

        Bu arada, daireleri tek bir çatı altında birleştirecek yeni bina için çalışmalarını yıllardır sürdüren Yargıtay yönetimi, Anayasa Mahkemesi yanındaki PTT'ye ait arazinin tahsisi yapılmasının ardından bu arsaya, Yargıtay Hizmet Binası yapılmasını planlıyor. Yeni binanın hizmete girmesiyle sorunun çözülmesi amaçlanıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ