Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadıköy'e "Ulu Cami" projesi tartışma yarattı

        Kadıköy rıhtımı bölgesine "Ulu Cami" yapılması gündeme geldi. Cami için proje hazırlanırken,Kadıköy ve İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ ileKadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu projeyi eleştirdi.

        Kadıköy Deniz Otobüsü İskelesi yanındaki İSPARK alanına Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul İl Müftülüğü talebi doğrultusunda yapımı planlanan Ulu Cami imar planı ortaya çıktı.

        Raporda, İstanbul’un Anadolu yakasında, özellikle de söz konusu planlama alanı ve yakın çevresinde, "Selatin Cami" veya "Ulu Cami" mahiyetinde cami yer almadığı belirtildi. Hürriyet'in haberine göre, raporda, plan değişikliğinin gerekçesi şöyle anlatıldı:

        "Büyük cemaatlerle cuma namazlarının, bayram namazlarının veya kalabalık kitlelerin katılımıyla ifa edilecek cenaze namazlarının kılınacağı bir ‘Ulu Cami’ inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiği tespit edilmiştir."

        "DİN ÜZERİNDEN KUTUPLAŞMA"

        Kadıköy ve İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ da, cami projesini "Kadıköy’le ilgili sürekli bir cami tartışması gündemde tutuluyor. Göztepe, ardından rıhtıma cami. Jeolojik açıdan sakıncalı olan dolgu alanında cami yapımı. Sürekli din üzerinden kaotik bir ortam yaratılmaya çalışılıyor. Cami üzerinden toplumda kutuplaşma yaratılılıyor. Bu bir tasadüf değil, bilerek yapılıyor" diye eleştirdi.

        "ÖYLE BİR TALEP YOK, DAVA AÇACAĞIZ"

        Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını ve yol haritası çizip kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. Cami yapımı planlanan alana yürüme mesafesinde camiler bulunduğunu ifade eden Nuhoğlu, "Bu tamamen siyasal bir karar. Ortalığı karıştırmak için yapılıyor. Ankara’dan Kadıköy’de cami mi lazım, kilise mi lazım nasıl görüyorsun? Sana ne? Kadıköylüler oturup kendi aralarında karar verir. Dünyada bu kadar sorun varken, camiyle mi uğraşıyorlar? Camiler kutsal mekanlardan, siyasete alet edilmesi doğru değil. Dava açacağız" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ