Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’nin Meclis vitrini belli oldu

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP’de Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ve grup başkanvekilleri belli oldu. TBMM Başkanvekilliği’ne Akif Hamzaçebi, Meclis İdare Amirliği’ne Tufan Köse, kâtip üyeliklere ise Özcan Purcu, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Köprülü seçildi. Grup başkanvekilliği seçiminde Özgür Özel ilk turda seçilmeyi başardı.

        CHP Meclis Grubu, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında seçim gündemiyle toplandı. Toplantıda, grup başkanvekillikleri, grup yönetim kurulu üyelikleri, grup disiplin kurulu üyeleri ile TBMM Başkanlık Divanı’nda CHP’ye düşen üyelikler için seçim yapıldı. Seçimden önce Kılıçdaroğlu, tek tek aday adaylarını kürsüye davet ederek kendilerini ve projelerini anlatma fırsatı tanıdı.

        PAVEY YERİNE HAMZAÇEBİ

        Meclis Başkanvekilliği’ne Şafak Pavey aday olmayınca, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi tek aday olarak seçime girdi ve ilk turda seçildi. Meclis İdare Amirliği üyeliği için ise Yaşar Tüzün, Tufan Köse ve Hüsnü Bozkurt aday oldu. İlk turda hiçbir aday seçilecek oyu alamadı. İkinci tur oylamada Tufan Köse, Meclis İdare Amirliği görevine yeniden seçildi.

        GÖK’E JEST YAPTILAR

        Grup başkanvekilliği seçiminde ise mevcut başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay, Özgür Özel’in yanı sıra Aykut Erdoğdu, Haydar Akar, Mahmut Tanal, Aytuğ Atıcı ve Candan Yüceer aday oldu. Partinin genç yüzlerinden Özgür Özel, ilk turda yeterli oyu alarak seçilmeyi başardı. Partinin deneyimli isimlerinden Engin Altay ise ikinci tur oylamada yeterli oyu aldı. İlk iki turda seçilemeyen Levent Gök, üçüncü turda 1 oy farkla yine seçilemeyince adaylıktan çekilmek istedi. Gök ile yarışan diğer adaylar, jest yaparak adaylıktan çekildi. Bunun üzerine Gök, rakipsiz girdiği dördüncü turda gerekli oyu alarak seçilmeyi başardı.

        PURÇU’YA KIRMIZI PLAKA

        TBMM kâtip üyeliği seçiminde ise Elif Doğan Türkmen, Burcu Köksal, Mehmet Göker, Bülent Öz, Özcan Purçu, Fatma Kaplan Hürriyet, Emre Köprülü, Ali Haydar Hakverdi yarıştı. Adayların kendilerini tanıtımı sırasında herkesin gönlünü kazanan Roman milletvekili Özcan Purçu, yeterli oyu alarak ilk turda seçilen tek isim oldu. Diğer kâtip üyeliklerine Ali Haydar Hakverdi ile Emre Köprülü seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ