Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kars'ta terör örgütüne yönelik operasyon

        Tacettin DURMUŞ/KARS

        Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçelerinde önceki gün "Gökçe 14" adı verilen operasyonda terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı.

        Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada Selim Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Selim ve Sarıkamış ilçelerinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 12 şüpheliye yönelik 14 ayrı adreste icra edilen adli arama faaliyeti yapıldığı bildirildi. Selim'de 4 ve Sarıkamış ilçesi ve bağlı köylerinde 6 ve Kars merkezde ise 1 olmak üzere toplam 11 şüphelinin gözaltına alındığı ve 1 kişinin ise yakalama çalışmalarına devam edildiği de belirtilen açıklamada; zanlıların ev ve iş yerlerinde av tüfeği, av tüfeği fişeği, kurusıkı tabanca, örgütsel doküman, yaşamsal malzeme, kaçak sigara, ele geçirildiği belirtildi. 11 kişiden 7'sinin çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı kaydedildi.

        Öte yandan Kars'ın Kağızman ilçesinin Kuloğlu köyü kırsalı Madur bölgesinde terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve kış üslenmesine engel olmak için jandarma özel harekat birliklerince "Şehit Jandarma Başçavuş Nurettin Öztürk-2" operasyonu düzenlendiği de bildirildi. Yapılan açıklamada operasyon kapsamında, 8 adet sığınağın bulunarak imha edildiği bildirildi. Ayrıca sığınaklarda tonlarca gıda maddesi, bol miktarda yaşam malzemesi, el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak amacıyla hazırlanmış malzemeler (tüp, kablo, telsiz aküsü) ve bol miktarda örgütsel dokümanın da ele geçirildiği belirtildi.

        Yaşam malzemelerinin savcılık talimatıyla yerinde imha edildiği operasyonda eş zamanlı olarak belirlenen hedeflerin ise Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından ateş altına alındığı da kaydedildi. Operasyonların kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ