Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silvan mağdurlarına 1 milyon 150 lira ödeme

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın 3 mahallesinde 12 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan Silvan ilçesi, yaralarını sarmaya çalışıyor. Sokak çatışmaları nedeniyle harabeye dönen ve altyapısı çöken Tekel, Konak ve Mescit mahallelerine elektrik ve su verilmeye başlandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye ekipleri caddelerdeki barikat birikintileri temizleyip sokaklara mıcır dökmeye başladı.

        ÖDEMELER 1 MİLYON LİRAYI AŞTI

        Güvenlik güçlerinin yaptığı 12 günlük operasyon sonrası ilçede huzur ortamının tekrar tesis edilmesi üzerine Diyarbakır Valiliği'nin vatandaşların zararlarını tespit etmek amacıyla başlattığı çalışmalar son aşamasına geldi. Hasar tespit komisyonu tarafından yapılan ön çalışmalarda 800 civarında işyeri ve evin hasar gördüğü, bazı evlerin ise kullanılamaz hale geldiği rapor edildi.

        Zarar tespit komisyonu 544 kişiye ilk etapta kadar 943 bin lira, Silvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise 865 bin kişiye 213 bin 250 lira nakti yardımda bulundu. Valiliğin ‘terör' tazminatı kapsamında zararları karşılayamaya devam edeceği öğrenildi.Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri ise Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 3 bin 500 aileye gıda paketi dağıttı.Silvan halkının güvenini kazanan kaymakam Murat Kütük ise sık sık mağdur vatandaşları ziyaret edip onlara destek oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ