Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yarın okullar tatil mi?

        Sekizinci sınıf öğrencilerinin gireceği Matematik, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil'den oluşan TEOG sınavları bugün başladı. Sınav dışında akıllarda kalan sorulardan birisi de yarın okul var mı sorusu oldu. Peki yarın okullar tatil mi?İşte detaylar..

        25-26 Kasım 8.sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek olan TEOG sınavı esnasında diğer ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tatil yapacağı açıklandı. Buna göre iki gün sürecek 8.sınıf sınavlarında geriye kalan ilkokul ve ortaokul öğrencileri cuma gününe kadar tatil yapabilecek.

        Cuma gününün hafta sonu tatili ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak edilirken, bu konuda gelen resmi kaynaklı olmayan bilgiler Cuma günü tatil verilmeyeceği ve eğitime devam edileceği yönünde.

        Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamada öğrencilerin TEOG'da ilk gün(bugün) Türkçe,matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına, ikinci gün ise (bugün) T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil sınavlarına tabi tutulacağı öğrenildi.

        Sabahın erken saatlerinde aileleriyle sınavın yapılacağı yerlere gelen öğrenciler iyi bir okul kazanmak istediklerini belirtti. Veliler de çocukları için iyi bir gelecek temennisinde bulundu.

        Puanları liselere geçişte kullanılacak TEOG sınavları Türkçe sınavı ile başladı. Öğrenciler daha sonra Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girecek. Öğrenciler bugün ise Fen ve Teknoloji, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri sınavlarına katılacak.

        TEOG sınavı kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katılacak.

        MAZERET SINAVLARININ TARİHLERİ BELLİ OLDU

        Çeşitli nedenlerden dolayı 25-26 Kasım tarihlerindeki sınavlara giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015'te yapılacak. 2. dönem ortak sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ