Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadın hakim eşini silahla yaralayan kocayı serbest bıraktı

        Gaziantep'te boşanmak isteyen eşini 3 kurşunla yaralayan kocayla ilgili kadın hakim, ilk duruşmaya gelmeyen kocaya "iyi hal" indirimi yaparak, "suç işlemediği" kanaatiyle cezayı erteledi.

        Kendisinden 8 yaş büyük Hakan T. ile görücü usulü evlenen Hatice T., bir yıl sonra çocuk sahibi oldu. Ancak kocasından şiddet gören Hatice T., çocuğunu bırakarak ailesinin yanına yerleşti. Hürriyet'teki habere göre, boşanmak isteyen Hatice T.'yi kocası tehdit etmeye başladı. 11 Ekim 2014’te, tehditleri üzerine çağrılı koruma verilen Hatice T.’nin yolunu kesen Hakan T., “Bu iş burada bitecek” diyerek ayağından yaraladı.

        Hakkında Küçükçekmece 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde tehdit, kasten yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmaktan dava açılan Hakan T. ise, Gaziantep’te talimatla ifade verip, İstanbul’da dün yapılan ilk celseye katılmadı. Davayı ilk duruşmada karar bağlayan hâkim Zeynep S.Ö., Hakan T.’yi ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl hapis cezasına çarptırıp, davranışlarını, pişmanlık durumunu lehine indirim nedeni kabul ederek cezayı 10 aya indirdi. Kasten yaralamadan da 1 yıl 9 ay hapis verilen Hakan T.’nin bu cezası da aynı gerekçelerle 1 yıl 5 ay 15 güne indirildi. Kadın hâkim, tehditten verdiği 6 ay hapis cezasını da 5 ay hapse indirdi. Tüm bu cezalar da, Hakan T.’nin sabıkasız olması, yeniden suç işlemeyeceği kanaatiyle, bir ve iki yıllık denetim süresine bağlı olarak ertelendi. Denetim süresi iyi halli olarak geçirildiği takdirde cezanın infaz edilmiş sayılacağı belirtildi. Hakan T., bu süre içerisinde kasıtlı bir suç işlemesi durumunda, ertelenen cezasının kısmen veya tamamı infaz kurumunda çektirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ