Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT TIR'ları soruşturması genişliyor

        HABER MERKEZİ - İSTANBUL

        Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulması olayı ile ilgili olarak olarak iki general ve bir emekli Albay'ın ifadeleri alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın, dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuvarları Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun ifadesi alındı.

        MERKEZ KOMUTANLIĞINDAN GETİRİLDİLER

        MİT TIR'ları soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan'ın talimatıyla Tümgeneral İbrahim Aydın, dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Jandarma Kriminal Laboratuvarları Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu ifadelerinin alınması için İstanbul Merkez Komutanlığı'nda hazır edildi.

        ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE İFADELERİ ALINDI

        Çağlayan'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilk olarak Emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu getirildi. Cihangiroğlu'nun saat 11:00 sıralarında başlayan ifadesi yaklaşık olarak 1.5 saat sürdü. Daha sonra Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun alınan ifadesi ise yaklaşık olarak 2 saat sürdü. Başsavcıvekili İrfan Fidan son olarak Tümgeneral İbrahim Aydın'ın ifadesini aldı. Saat 19:00'da başlayan İbrahim Aydın'ın ifadesi saat 21:00'de tamamlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ