Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kentte bugün

        Nagihan ALAN / GAZETE HABERTÜRK

        KONSER

        Kendilerine ait söz ve bestelerden oluşan albümleri, yurtiçi ve yurtdışı konserleri, aldıkları sayısız ödüller ve getirmiş oldukları yeniliklerle pop müzik tarihinin simgesi olan; Türkiye’nin en önemli ve köklü grubu MFÖ, saat 21.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sevenleriyle buluşuyor.

        Enerjik ve ilham veren performanslarla eş anlama gelen Dresdner Kapellsolisten, klasik trompetin en başarılı genç virtüözlerinden Grammy Ödüllü Tine Thing Helseth ile aynı sahnede buluşuyor. Barok, Klasik ve Romantik dönem tutkusuyla bir araya gelen müzisyenlerden oluşan ‘’Staatskapelle dresden solistleri’’ 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde.

        Vokalde Anıl Altınöz, gitarda Targan Türe, bas gitarda Gürkan Bozacı ve davulda Mehmet Demirdelen’den oluşan Nefes, 2011 yılında grupla aynı adı taşıyan ilk albümlerini çıkarttı. Albümden en güzel şarkılarıyla Nefes, saat 23.59’da Hayal Kahvesi Beyoğlu’nda sizlerle...

        SERGİ

        Çağdaş sanatçılar Krzysztof Wodiczko, Michal Rovner ve Zimoun’un dört özel eserinin görülebileceği “Görünenin Ardındaki”, her geçen gün daha da artan yabancılaşma ve güven eksikliği üzerinden göçmenlerin sorunlarına odaklanıyor. Dünya çağdaş sanat sahnesinden önemli isimleri ağırlayan “Görünenin Ardındaki” sergisi Borusan Contemporary’de görülebilecek.

        Eserlerinde canlı renkler kullanmayı tercih eden sanatçı, izleyicinin algısında çarpıcı ve güçlü bir etki bırakmayı amaçlıyor. Evren Sezgin’in ‘Parts’ isimli sergisi, Banyan Restoran’da sanatseverlerle buluşuyor.

        TİYATRO

        Nâzım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ‘’Yaşamaya Dair’’ oyununda, Tülay Günal da oynuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere çeşitli bestecilerin Nâzım şarkıları da seslendirilecek. “Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” adlı müzikli gösteri saat 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde..

        Gazeteci Rıdvan Kahraman’ın ölümünün birinci yıldönümünde yaslı eşinin evinde belgesel çekimi için toplanılır. Belgeselin amacı demokrasi şehidinin hayatını onu en yakından tanıyanların gözünden yansıtmaktır. Geçen sezonun ses getiren oyunu Poz, 20.30’da Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde...

        “Öyle bir tiyatro ki buram buram biz koksun, hem de çağa uygun olsun...” Haldun Taner’in yazdığı, Türk Tiyatrosu’nun kimlik arayışını anlatan gerçek ve komedinin iç içe geçtiği “oyun içinde oyun” kurgusunun en iyi örneklerinden, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ