Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de iki çocuk yangında öldü

        İzmir'in Buca İlçesi'nde, tek katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 8 yaşındaki Pelin Çelen ile kardeşi, 1 yaşındaki Emir Çelen öldü.

        Olay Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'te saat 05.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen alevleri gören vatandaşlar hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine eve gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Bu esnada evde bulunan 3 yaşındaki Ata Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 6 yaşındaki Arda Çelen itfaiye ekipleri tarafından yangından kurtarıldı. Yangından kurtarılan üç kardeş sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından hemen yan sokakta bulunan Özel Tınaztepe Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın sonrası ev kullanılamaz hale gelirken yangın esnasında anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen'in evde olmadığı öğrenildi. Üç kardeşin yangından çıkarıldığını gören vatandaşlar beş kardeşten üçünün çıkarıldığını fakat iki kardeşin kayıp olduğunu polis ekiplerine bildirdi. Yangın sırasında hastanede oldukları öğrenilen Arife ve Ferhat çiftine telefonla ulaşan polis diğer iki çocuğun yanlarında olup olmadığını sordu. Polisin olumsuz cevap alması üzerine itfaiye ekipleri çatısı çöken binaya tekrar girerek kayıp olan iki kardeşi aramaya başladı. Diğer iki çocuklarının kayıp haberini alan Arife ve Ferhat çifti eve gelerek sinir krizi geçirirken anne Arife söndürülen eve girerek kayıp çocuklarını aradı. Ekiplerin yaptığı aramalar sonucu Pelin Çelen ile küçük kardeşini Emir Çelen'in cansız bedenlerini yan yana buldu. Talihsiz Pelin ile Emir'in cesetleri savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

        EVİMİZİ SAKALLI BİRİ YAKTI

        Hastanede tedavi altına alınan üç kardeşin "Evimizi sakallı biri yaktı" demesi üzerine polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Arife ve Ferhat Çelen çifti ise ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

        Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

        1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'in Buca İlçesi'ndeki tek katlı evde çıkan ve 8 yaşındaki Pelin Çelen ile kardeşi 1 yaşındaki Emir Çelen'in yaşamlarını yitirmesine neden olan yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Ancak şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi. Küle dönen evden, yangından saatler sonra bile dumanlar yükseldi. Talihsiz çocukların, enkaza dönen evdeki eşyaları da dikkat çekti.

        Yanan evin bulunduğu sokakta oturan 66 yaşındaki Ahmet Çeri, "Gece sokağa çıktık, alevler evi birden sardı. İtfaiye ekipleri geldi ama yapacak bir şeyleri yoktu, bir süre eve giremediler. Yazık oldu çocuklara" diye konuştu.

        EVDEN ÇIKMIYORLARMIŞ

        Erol Gümüş'e ait olan evde kiracı olarak oturan ailenin, ev sahibinin boşaltmalarını istemesine rağmen çıkmadıklarını dile getiren komşuları, muhtar ve yetkililerin çocukları devlet korumasına almayı teklif ettiğini, ancak ailenin bunu da kabul etmediklerini kaydetti.

        Öte yandan yanan evden çıkartılan 6 yaşındaki Arda Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 3 yaşındaki Ata Çelen'in hastaneden taburcu edildiği, polis merkezine götürülen çocuklardan, pedagog eşliğinde, olayla ilgili bilgi alınmaya çalışılacağı belirtildi.

        Cansız bedenleri İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan 2 çocuğun cenazesinin, DNA testi yapıldıktan sonra ailelerine teslim edileceği bildirildi. Komşuları Arife Çelen ile eşi Ferhat Çelen'in bir süredir ayrı yaşadığını, çocuklarıyla yeterince ilgilenmediklerini ileri sürdü.

        KARDEŞİNİ KURTARMAK İSTEMİŞ

        Çelen ailesinin komşuları, evdeki yangını ilk etapta Helin Çelen'in fark ettiğini, kardeşleri 6 yaşındaki Arda Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 3 yaşındaki Ata Çelen'i uyandırıp evden çıkmalarını sağladıktan sonra evin yakınındaki hastaneye yönlendirdiğini söyledi. Komşuları, Helin Çelen'in tekrar eve dönüp en küçük kardeşi minik Emir Çelen'i kurtarmak istediğini, ancak bir daha dışarı çıkamadığını öğrendiklerini dile getirdi.

        Yangından kurtulan diğer 3 kardeşin ise hala olayın etkisinden kurtulamadıkları belirtildi.

        DNA TESTİ YAPILACAK

        Cansız bedenleri İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan iki çocuğun cenazesinin, DNA testi yapıldıktan sonra yarın ailelerine teslim edileceği bildirildi. Komşuları ise, Arife Çelen ile eşi Ferhat Çelen'in bir süredir ayrı yaşadığını, çocuklarıyla yeterince ilgilenmediklerini ileri sürdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ