Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Kurtulmuş'tan açıklama

        Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde basına kapalı olarak saat 16.25'de başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı, sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Musul'a asker takviyesinin basında abartılı bir şekilde yer aldığını belirterek, "Irak Hükümetinin hassasiyetini anlıyoruz, Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyan bir ülkedir" dedi. Kurtulmuş, Rus gemisinin 'füzeli' geçişini de "Çocukça bir şov" olarak değerlendirdi.

        Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

        MUSUL'A ASKER TAKVİYESİ: IRAK'IN HASSASİYETİNİ ANLIYORUZ

        Dört ana konunun altını çizmek zorundayız. Türkiye DAEŞ ile mücadele konusunda uluslararası koalisyonun parçasıdır. Kuzey Irak'taki Türkiye varlığının en önemli nedeni Türkiye'nin üstlendiği roldür. İkinci önemli konu Türkiye'nin Kuzey Irak'ta verdiği eğitim desteğidir. Hem Peşmergelerin eğitimi hem de Musul'un DAEŞ'ten kurtulması için oradadır. Üçüncü olarak Türkiye oraya yeni gitmiyor. Türkiye'nin varlığı 2014'ten beri devam ediyor. Türkiye bu eğitimleri veriyor. DAEŞ ile mücadele için 2400 Kuzey Iraklı eğitilmiştir. Bu konu ile ilgili dördüncü olarak ifade etmek istediğimiz, Türkiye'nin varlığı basındaki abartılı yayınlar dolayısıyla kamuoyuna yansımıştır. Irak hükümetinde de ciddi hassasiyetleri ortaya çıkarmıştır. Irak Hükümetinin hassasiyetlerini anlıyoruz ve saygı duyuyoruz. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyan bir ülkedir. Irak'ın içinde Türkiye'ye karşı hasmane tutum içinde olanların açıklamalarını esefle karşılıyoruz.Beşinci önemli konu Türkiye-AB zirvesi... 11 yıl aradan sonra pozitif bir gündemle toplanılması ve olumlu sonuçlar elde edilmesinin önemini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

        "RUSYA İLE KRİZİ TIRMANDIRAN TARAF OLMAYACAĞIZ"

        Krizi tırmandıran taraf olmayacağız. Her alanda söylüyoruz. Ekonomide Rusya'nın atacağı adımlar varsa bizim de atacağımız adımlar var. Bu adımların atılmasından yana değiliz. Rusya'nın da bu adımları atmasından yana değiliz, bizim de bazı tedbirleri uygulama gereğimiz ortaya çıkmasın.

        RUS GEMİSİNİN BOĞAZ'DAN 'FÜZELİ' GEÇİŞİ: ÇOCUKÇA BİR ŞOV

        Boğazlardan geçiş Montrö ile belirlenmiş bir husustur. Güvenliği tehlikeye atmaması gerekir, görüntüleri biraz daha şova dönük algılıyoruz. Oradan geçiş yapan Rus gemilerine karşı bir tehdit söz konusu değildi. Biraz da çocukça bir şov olduğunu ifade edeyim.Bugün yapılan güvenlik toplantısında da gündeme geldi. Çok yakın takiplerimizi yapıyoruz. Gerekli uyarılar Rus tarafına yapılmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ