Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’de sıra 65 il başkanının belirlenmesine geldi

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Olağan kurultay sürecini başlatan CHP’de sona yaklaşıldı. İl kongrelerinde gözler kurultaya en fazla delegeyi veren İstanbul, Ankara ve İzmir’de. İstanbul il başkanlığı için aday furyası yaşanırken; İzmir’de en az dört aday yarışacak. Ankara ise sakin.

        Ocak ayında olağan kurultayını yapacak CHP’de, 900’ün üzerinde ilçe ve 16 il kongresi bugün itibarıyla sona erdi.

        Daha önce belirlenen takvime göre 16-17 Ocak’ta büyük kurultayın yapılabilmesi için bu ayın sonuna kadar 65 il kongresinin tamamlanması gerekiyor.

        İl kongrelerinde gözler, “delege deposu” olarak görülen İstanbul, Ankara ve İzmir üzerinde yoğunlaşacak. Özellikle İstanbul’da kıran kırana bir yarış bekleniyor.

        TARAFSIZ KALACAK

        Mevcut İl Başkanı Murat Karayalçın’ın aday olmayacağını ilan etmesinin ardından, İstanbul İl Başkanlığı için adeta aday furyası yaşanıyor.

        Eski milletvekillerinden Müslim Sarı, Kadir Gökmen Öğüt, Çetin Soysal ve Süleyman Çelebi ile eski milletvekili ve il başkanlarından Berhan Şimşek, nabız yoklayan isimlerin başında geliyorlar.

        Mevcut il yönetiminden Kenan Sönmez, adaylığını şimdiden ilan ederken; Oğuz Soydan ve Şerdil Odabaşı ise her an adaylıklarını ilan edebilirler. Kulislerde, PM üyesi Cemal Canpolat’ın da adaylığına sıcak baktığı belirtiliyor.

        Çok adaylı bir yarışın yeni küskünlükler çıkarabileceğine dikkat çeken bazı partililer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir ismi işaret etmesinin daha doğru olacağını dile getiriyor. Ancak demokratik yarıştan yana olan Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımının “Sandıktan kim çıkarsa onunla çalışırım” olduğu ifade ediliyor.

        ADNAN KESKİN RAKİPSİZ

        Ankara’da, ilçe kongrelerinde istediği sonucu almayı başaran mevcut İl Başkanı Adnan Keskin rahat görünüyor.

        İzmir’de ise İstanbul kadar olmasa da yine büyük bir yarış yaşanacağı öngörülüyor. Mevcut İl Başkanı Bedri Serter yeniden aday olmayı planlarken; karşısına Sinan Karamustafaoğlu, Ülkümen Rodoplu başta olmak üzere adaylık için nabız yoklayan 3-4 rakibin çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ