Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Gümülcine açıklaması

        Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya'da Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi Genel Merkezi'ne yapılan saldırı hakkında bir açıklama yaptı.

        Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın siyasi hayatında önemli bir yerinin bulunduğu belirtilen Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi'nin merkez binasına düzenlenen saldırının üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca saldırının en kısa zamanda aydınlığa kavuşturulması için Yunanistan makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtildi. Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

        "Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi hayatında önemli bir yeri bulunan Dostluk-Eşitlik-Barış (DEB) Partisi'nin Gümülcine'ye yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan merkez binasına dün gece kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Binada sergilenen, DEB Kurucu Başkanı ve Batı Trakya Türk Azınlığının merhum lideri Dr. Sadık Ahmet'in 1995 yılında hayatını kaybettiği aracın da çalındığı bu menfur olayın en kısa zamanda aydınlığa kavuşturulmasını temenni ediyoruz. Bunun için Yunanistan makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ