Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'deki Ruslar'la barış gecesi düzenlendi

        Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) tarafından ilçede yaşayan yerleşik yabancılar için verilen kokteylde Türkiye Rusya gerginliğinin sona erdirilmesi için barış ateşi yakıldı, gökyüzüne dilek feneri bırakıldı.

        Bir restoranda, ilçede yaşayan yabancıların katıldığı Türk-Rus Dostluk Gecesi düzenlendi. Gecede Türkiye Rusya gerginliğinin sona erdirilmesi için barış ateşi yakıldı, ateş eşliğinde davetliler dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı. 6 dilde Alanya konulu pankartların yazıldığı geceye katılan Kaymakam Hasan Tanrıseven, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasında 100 yıla yakın bir barış ve huzur ortamının bulunduğunu söyledi.

        İlçede ikamet eden, tatil yapan Rus ve diğer ülke vatandaşlarının huzurlu bir şekilde yaşadığını ifade eden Tanrıseven, "Son olaylara hep birlikte üzüldük. Devlet yöneticilerimiz de üzüntülerini dile getirdi. Siyasi alanda ülkeler arasında siyasi farklılıklar olabilir ama bu durum milletlerin arasının açılmasına vesile olmamalıdır. Bizler ilçemize tatile gelen ve ev alarak yaşayan Avrupalılara ve Rus vatandaşlarına dostane davranmaya ve misafirperverliğimizi göstermeye devam edeceğiz" dedi.

        'ALANYA'DA ÇOK MUTLUYUZ'

        ALTAV ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alanya'da 17 bin yerleşik yabancının, 37 bin mülk satın aldığını belirterek, şunları kaydetti:

        "İlçemizde 79 farklı ülkeden ikamet eden insanlar var. Her yıl 99 farklı ülkeden 3,5 milyon turist bölgemizi ziyaret ediyor. Bunun ne kadar önemli olduğunun hem kamu kuruluşları hem de yerel yönetimler olarak bilincindeyiz. Atalarımızdan öğrendiğimiz hoşgörüyü bu bölgeden yaşayan insanlara gösteriyoruz. Onların emniyetleri ve mutlulukları bizim için çok önemlidir."

        Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela de Alanya'nın kültürünü, havasını, güneşini, sıcaklığını paylaştıklarını hatırlattı.

        Anzhela, Alanya'da yaşayan yabancıların hiçbir zaman Türkiye'den vazgeçemeyeceklerini, buradan gidip başka bir yerde yaşamayacaklarını da sözlerine ekledi.

        Rus Yulia Barsan ise 4 yıldır Alanya'da yaşadığını belirterek "Burada evlendim, 3 çocuğum var. Çok mutluyum ve herkese de mutluluklar diliyorum. Burada hiç kimseyi rahatsız etmiyorlar. Gerçekten çok mutluyuz" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ