Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP yönetiminden, ‘Balgat dükalığı’ eleştirisine ‘Müzmin muhalifler’ yanıtı

        GAZETE HABERTÜRK

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eleştirilerin dozunun kaçtığını belirterek, teşkilatın “vicdanına” seslendi ve “Gün; kavga, fitne, çekişme günü değildir. Bir olma, diri olma, iri olma günüdür” dedi. Yalçın, MHP içinde “kazan kaynatmaya kalkanların genellikle dışarıdan olduğunu” savunduğu ve parti içi muhalefeti “Müzmin MHP muhalifleri” olarak tanımladığı yazılı açıklamasında şu mesajları verdi:

        KATRAN DÖKÜLMESİN:

        Kraldan çok kralcı davranıp da Türk milliyetçiliği davasının oluşturduğu temel mefhum ve değerler zedelenmemelidir. En yakın dava arkadaşlarımızın, hareketin kutlu mücadelesine hatasıyla sevabıyla en az 40 yılını vermiş ülküdaşlarımızın üzerine katran dökmenin; onları karalamanın ne bize, ne hareketimize, ne de milletimize bir yarar getirmeyeceğinin idrakinde olunmalıdır.

        TERBİYE ÇAĞRISI:

        Büyük küçük demeden, camiamıza mensup insanların şahsiyetiyle ilgili adaba ve terbiyeye mugayir ifadeler kullanılarak saldırılması doğru değildir. Ülkücü hareketin mehabetinin, yani büyüklüğünün en büyük kıstaslarından biri, büyükle küçük arasındaki sevgi ve saygının korunup yaşatılmasıdır. Görevler, makamlar birer emanettir, gelip geçicidir. Kalıcı olan değerler ve inançlardır. MHP’NİN ONURU: Aşağılayıcı ifadeler ve karşılıklı ihanet suçlamalarıyla, “Balgat dükalığı” gibi saldırgan ifadelerle, şahıslara zarar verelim derken partimizin ve camiamızın manevi şahsiyeti yaralanmaktadır. Genel başkanın şahsında MHP’nin onuru saldırıya uğramaktadır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli suçlanarak elde edilecek sonuç, MHP’nin manevi şahsiyeti, partinin kimliği olacaktır.

        VİCDANA SESLENİYORUZ:

        Camiamızın, hareketimizin vicdanına sesleniyoruz. Mensuplarımızı ve teşkilatımızı elbirliği etmeye ve MHP’nin siyaset sahnesindeki rolünü çalmak isteyenlere karşı sırt sırta vermeye çağırıyoruz. Gün; kavga, fitne ve çekişme günü değildir. Bir olma diri olma, iri olma günüdür. Dışarıdan suni yamalarla MHP’ye ayar verip iç barışı bozmaya, teşkilatımıza şekil vermeye dönük hiçbir algı operasyonu ve hiçbir manipülasyonun başarı ihtimali yoktur. Bugünlerde MHP’nin zor bir süreçten geçtiği doğrudur. Ancak aynı sürecin, ülkücü-milliyetçi hareketin büyüklüğüne, ülkücü ahlak ve vakarına yakışır biçimde atlatılmasında sayısız fayda bulunmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ