Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Ne yaparsanız yapın, Türkiye bu bölgenin kilit taşıdır’

        Suriye’de şu anda neredeyse 15, 16 ülkenin askeri varlığının olduğunu, dünyanın neredeyse bütün ordularının Suriye’deki çatışmaları bahane ederek bölgeye gittiğini belirten Kurtulmuş, “Türkiye olarak diyoruz ki Allah aşkına falanca ülkenin, bilmem kaç bin kilometre ülkeden gelip Suriye’de ne işi var ya da dünyanın başka bir yerindeki gücün Suriye’deki varlığının sebebi nedir?” dedi.

        Kurtulmuş, oynanan senaryonun bu coğrafyanın daha fazla kanayan bir yara haline gelmesini sağladığına dikkati çekerek, “Bu coğ- rafyada etnik mezhep kimlikler üzerinden ülkeler, insanlar arasına kalıcı fitneler koyuyor. Sünniler, Şiiler, Türkler, Araplar, Kürtler...

        Bizse Türkiye olarak diyoruz ki, bu coğrafyanın insanları olarak hepimiz aynı medeniyetin mensuplarıyız” diye konuştu. Şimdi yeni oyunun, bu sınırların ayrılması değil, mevcut sınırların da biraz bölünmesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

        “İşte onun için bir taraftan Suriye’deki bu karışıklık üzerinden Türkiye’ye gözdağı vermeye çalı- şıyorlar. Bir taraftan da Türkiye’nin içerisinde terör örgütleri de harekete geçirilerek Türkiye’ye gözdağı verilmeye çalışılıyor. Ne yaparsanız yapın, Türkiye bu bölgenin kilit taşıdır. O kilit taşını aldığınız zaman sütun düşer ve dökülüp dağılır. Ne yaparsanız yapın bu kilit taşı, kilit taşı vazifesini görecek, daha da güçlenecek ve bölgeyi inşallah bu sorunlardan kurtaracaktır.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ