Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aziz Sancar Nobel madalyasını Genelkurmay Başkanı'na teslim etti

        Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, Nobel madalyasını ve sertifikasını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a teslim ettiği öğrenildi.

        İsveç'in başkenti Stockholm'deki Nobel ödül töreninin ardından Türkiye'ye gelen Sancar, sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanlığını ziyaret etti.

        Edinilen bilgiye göre, Aziz Sancar burada düzenlenen bir törenle Nobel madalyasını ve sertifikasını Orgeneral Akar'a teslim etti.

        ATA'NIN HUZURUNA ÇIKTI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine eşi Gwen Sancar ve kızı Rose ile birlikte Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Sancar, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Anıtkabir'i de ziyaret etti. Prof. Dr. Sancar, eşi Gwen ve kızı Rose ile Atatürk mozolesine karanfil bıraktı. Sancar, ailesiyle birlikte saygı duruşunda bulunduğu sırada ise dua etti.

        Prof. Dr. Sancar eşi ve kızıyla daha sonra hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Atatürk Müzesi'ni ziyaret etti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. AzizSancar'ı sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etmiş, kabulde Prof. Dr. Sancar'ın eşi Gwen Sancar da yer almıştı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SANCAR ONURUNA YEMEK VERDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna akşam yemeği verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ