Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır şehitlerine veda

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Diyarbakır Silvan yolunda zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Ankara Özel Harekât Dairesi Şube Müdürü Ahmet Kabukçu (48), polis memurları Mustafa Nohut(47) ve Nuri Yazanel (38) için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

        Emniyet Müdürlüğü'ndeki uğurlama törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7 Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Özel Harekat Dairesi Başkanı Turan Aksoy ile çok sayıda polis katıldı.

        Şehitler Kabukçu, Nohut ve Yazanel'in Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Burhan İşleyen eşliğinde dua edildi.

        Meslektaşlarına teröre karşı ‘dik' durun çağrısı yapan Diyarbakır Emniyet müdürü Adnan Taştan, "Bir taraftan şehitlerimizin yasını tutarken bir taraftan da hainlerle mücadeleyi sürdüreceğiz. Tarihte olduğu gibi insanlık dışı, alçakça saldırı düzenleyen hainler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaktır. Burada teşkilatım adına söz veriyorum ki; Diyarbakır ve ülkemiz o hainlerden temizlenecektir" dedi.

        İLK KEZ 3 CENAZE, GERİDE 3 EŞ 6 ÇOCUK KALDI

        Cenaze törenlerinin yapıldığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesi 24 Temmuz'dan sonra ilk kez 3 cenaze uğurlandı. Evli 3 çocuk babası 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu'nun cenazesi Ankara'ya, evli 2 kız babası Mustafa Nohutçu cenazesi Kırıkkale'ye, evli 1 erkek çocuğu babası Nuri Yazanel'in cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi. Şehit özel harekat polisleri geride 5'i kız 6 çocuk ve gözü yaşlı 3 dul eş bıraktı.

        Bombalı tuzak kuran PKK'lıların etkisiz hale getirmek için Silvan Oğuzlar köyü kırsalında hava destekli başlatılan opersayon sürüyor. Jandarma ekipleri soruşturma kapsamında köy heyetinin de ifadesine başvurduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ