Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa PTT hırsızı 15'nci soygununda yakalandı

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        İstanbul'un farklı ilçelerindeki PTT Şubeleri'nde art arda yaşanan soygun olayları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma yaptı. Gasp Polisi, son 6 ayda yaşanan 14 ayrı soygun olayının benzerlik taşıdığını tespit etti. Böylelikle soyguncunun aynı kişi olduğu belirlendi.

        Soyguncu dün de Sultangazi'deki bir PTT Şubesi'ne geldi. Buradaki görevliyi etkisiz hale getirip paraları alan soyguncu Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen ortak operasyonla yakalandı.

        36 yaşında K.D. olduğu belirlenen soyguncunun PTT Şubeleri'ndeki soygunlarda toplam 165 bin TL aldığı tespit edildi. Evli ve bir çocuk babası K.D.'nin Antalya'daki işlerinin iflas ettiği bunun üzerine İstanbul'a geldiği ve soygunlara başladığı kaydedildi. K.D.'nin soygunlardan aldığı paranın büyük çoğunluğunu şans oyunlarında kaybettiği öğrenildi.

        PTT şubelerini hedef seçtiğini gören polis, soruşturmayı derinleştirdi. Çalışma sürürken, dün Sultangazi'de PTT şubesi soyuldu. Harekete geçen Sultangazi İlçe ve Gasp ekipleri düzenlediği operasyonla soyguncuyu yakaladı. Aldığı paralarla kaçmaya çalışan soyguncunun 36 yaşındaki K.D. olduğu belirlendi.

        AZILI SOYGUNCU ÇIKTI

        Yakalanan soyguncu K.D.'nın yapılan ilk soruşturmasında polis tarafından daha önce aranan azılı soyguncu çıktı. Daha önce çeşitli ilçelerde 14 ayrı PTT şubesini soyan K.D.'nın toplam 165 bin TL para aldığı belirlendi. Evli ve bir çocuk babası olan K.D.'nin, Antalya'da tezgahlık işinde iflas ettiği ve bunun üzerine İstanbul'a geldiği belirlendi.

        İstanbul'da da PTT şubelerini soymaya başlayan K.D.'nin, soygun parasının çoğunu iddia oynayarak kaybettiği öğrenildi. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ