Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Geçici bütçe TBMM Genel Kurulu'nda

        HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, tasarının 2. maddesine ilişkin önerge üzerinde yaptığı konuşmada, sokağa çıkma yasaklarını eleştirerek, bu bölgede halkın zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.

        Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlara değinen Öztürk, Van'da çektiğini söylediği plakasız bir arazi aracının fotoğrafını gösterdi. Öztürk, "Kendinize haksızlık etmeyin siz 90'ları 1-0 geçtiniz. 90'ların Torosları, şimdilerin Ranger'ları" dedi.

        "BÜTÜN FAKİRLER BÜTÇEDEN PAY ALSIN"

        CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da bütçelerin vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için kullanılması gerektiğinisöyledi.

        Roman olmanın dünyanın her yerinde zor olduğunu belirten Purçu, Genel Kurul'da bulunanlara "Şurada Allah aşkına söyleyin Romanları sevmeyenler var mı?" diye sordu. Hükümet sıralarında oturan Maliye Bakanı Naci Ağbal'a dönerek, "Sayın Bakan size soruyorum, seviyor musunuz? O zaman Romanlara 2016 bütçesinden pay ayıracağız, söz mü?" diyen Purçu'nun ısrarla aynı soruyu tekrarlaması esprilere ve gülüşmelere neden oldu.

        Kendisinin Roman açılımı olduğunu ve dimdik durduğunu ifade eden Purçu, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da milletvekili olması için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

        Konuşmasının sonunda Genel Kurul'u Romanca selamlayan Purçu, "Bütün fakirler şu bütçeden pay alsın. Kimseyi ayırmayalım" dedi.

        Purçu, konuşmasını tamamladıktan sonra kendi grubunun yanı sıra hükümet sıralarında bulunanlar, Başkanlık Divanı üyeleri ile tüm partilerin ön sıralarda oturan milletvekilleriyle tokalaştı.

        CHP'li Purçu, AK Parti sıralarının başında oturan İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile ise kucaklaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ